L’Eliana celebrarà Sant Antoni aquest cap de setmana

l'eliana Sant Antoni

Del divendres 11 al diumenge 13 la localitat recuperarà les tradicionals Festes d’Hivern amb actes com la foguera, el repartiment de Fesolà o la benedicció d’animals

Aquest pròxim cap de setmana, de l’11 al 13 de febrer, l’Eliana tornarà a celebrar per primera vegada en pandèmia les tradicionals Festes d’Hivern en honor a Sant Antoni Abad, després que l’Ajuntament, al costat de la Clavaria i a les associacions participants, comunicaren el mes de gener passat el seu ajornament coincidint amb el pic més alt de la sisena ona.

Les esperades festes, que compten tradicionalment amb una elevada participació popular, arrancaran el divendres a partir de les 19 hores amb el volteig de campanes i la baixada de la imatge de Sant Antoni a l’altar major de la Parròquia Nostra Senyora del Carme. Seguidament, la colla de Tabals i Dolçaines de La Llauradora celebrarà una cercavila, donant així el toc d’inici dels festejos.

L’endemà, i des de les 8 del matí els clavaris estaran realitzant el muntatge de la foguera en la plaça del País Valencià, mentre que a partir de les 10, i tal com marca la tradició, Juan Espinosa ‘el Guarda’ (fill) començarà a cuinar la gran Fesolà per a 2.500 comensals. A les 12 del migdia se celebrarà la ‘disparà’ manual de trons pels coeters de la localitat al costat de la foguera.

A partir de les 18 hores i durant tota la vesprada es realitzarà el repartiment del plat local de Fesolà en tres llocs simultàniament: baix les arcades de l’Ajuntament, en la plaça de l’Església davant la Llar del Jubilat i al Carrer Puríssima, davant de l’edifici municipal. A les 19 hores tindrà lloc la processó de les torxes des de la Parròquia fins a la plaça, amb els clavaris i autoritats, per a l’encesa de la foguera i dels seus focs artificials. Tot això amb la participació de la colla de Dimonis de la Penya del Coet Bufat, la colla de Tabals i Dolçaines de la Llauradora i l’alumnat de l’escola de tabalet.

El diumenge dia 13, a les 12 hores, la Parròquia Nostra Senyora de Carmen acollirà la Santa Missa en honor a Sant Antoni Abad i, a continuació, se celebrarà l’eixida de la imatge i la benedicció de tota classe d’animals al carrer de Santa Teresa, on posteriorment es repartiran els tradicionals panets de Sant Antoni. Les celebracions del 2022 es tancaran, a les 14 hores, amb un bombardeig pirotècnic en la plaça del País Valencià.

L’edil de Cultura festiva, Kike Martínez, ha mostrat la seua satisfacció pel retorn d’aquestes festivitats a la localitat, encara que ha recordat que, enguany, encara no estarà permés celebrar sopars popular al voltant de la foguera. “El desig de tota l’organització és que en 2023 podem, per fi, acollir les Festes d’Hivern en la seua plenitud, tal com mereixen elianers i elianeres”, ha declarat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà