#8M Bétera celebra la Setmana Cultural de la Dona del 4 al 13 de març

cartel betera

Del 7 al 13 de març l’Ajuntament de Bétera ha organitzat una setmana d’activitats culturals al costat de les associacions de dones de Bétera per a commemorar el Dia de la Dona el 8 de Març.

La programació començarà el dilluns 7 de març amb la Caminada per la Igualtat a partir de les 10 hores. Per a participar en la marxa és necessari inscriure’s prèviament en l’edifici de Casa Nebot. A més en finalitzar els participants que així ho desitgen podran gaudir d’un esmorzar, amb aportació d’un euro, que han de reservar mitjançant tiquet en el Saló Azhor, c/ Ramón y Cajal 21, el dijous 3 de març en horari de 11 a 14 i de 17 a 20 hores.

A la vesprada, s’inaugurarà a les 17 hores, l’exposició ‘Construïm Igualtat’ en l’antic Ajuntament, c/Major 12. Una exposició gratuïta que estarà oberta al públic del 7 a l’11 de març en horari de 18 a 20 hores.

En el ple del mes de març, es donarà lectura a un manifest institucional en suport a la dona i on es reivindicarà, una vegada més, la igualtat entre homes i dones.

El dimarts 8 de març, Dia de la Dona, es realitzarà una campanya de conscienciació ciutadana a peu de carrer que comptarà amb l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, i de la regidor de Dona i Igualtat, María Segura, així com de les quatre associacions de dones que es realitzarà en el mercat.

El dijous dia 10 tindrà lloc l’espectacle ‘Dona, vida i riure’ a les 19 hores en el Saló Azhor, una activitat que serà el preludi al tradicional sopar de dones que se celebrarà en el mateix saló a les 20 hores i per a la qual assistir requereix l’adquisició del tiquet per valor de 3€ que es posarà a la venda el dijous 3 de març en el Saló Azhor, c/ Ramón y Cajal 21, en horari de 11 a 14 i de 17 a 20 hores.

Amb el títol “Dones valencianes a través del temps: una mirada diferent de la València històrica” el divendres 11 s’ha organitzat una visita cultural que compta amb dues eixides. Una al matí a les 9:30 hores i una altra a la vesprada a les 17:30 hores que eixiran, ambdues, des del punt de trobada situada en l’Albereda Escultor Ramón Inglés escaira amb c/Trinquet. Per a aquesta visita cultural és necessari inscriure’s prèviament a casa Nebot.

El tancament de tots els actes es durà a terme el diumenge dia 13 a les 18 hores a la Casa de la Cultura amb l’obra ”LLETGES” que pretén celebrar les feminitats dissidents.

Activitats de les Associacions de Dones

L’associació Dons Progressistes de Bétera ha organitzat per a divendres que ve 4 de març a les 19 hores a la Casa de la Cultura el concert teatralitzat “La Composició també és cosa de dones”.

El dimecres 9 a les 10 hores, l’associació de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius, ha preparat una excursió cultural per València en la qual els participants gaudiran del Museu Benlliure, una Mascletà, un menjar en El Palmar i una visita a l’Exposició del Ninot. Els tiquets per a assistir estaran disponibles en la seua seu de la Barraca els dimarts i els dijous de 17 a 19:30 hores.

El dissabte 12 serà el torn de l’associació Pro Casa de la Dona, els qui han organitzat un concurs de dibuix amb el lema “Igualtat laboral = Justícia” amb els centres educatius del municipi per a premiar el millor dibuix que serà reproduït en els voltants del Poliesportiu Municipal i estarà a la vista de tots els beteranos i beteranas.

Durant la Setmana Cultural de la Dona, l’àrea de Dona i Igualtat, ha preparat una campanya ciutadana en els edificis municipals que comptarà amb el repartiment de centenars de polseres entre els treballadors del Consistori amb l’eslògan “És temps d’Igualtat”.

La imatge de la campanya d’enguany serà present en tots els edificis municipals, tant en forma de lona com de paper. Un cartell que ha sigut elaborat per l’alumnat del Taller d’Ocupació Bétera IV de disseny de productes gràfics i que ha sigut creat atenent la importància de les dones en el dia a dia del municipi. Un disseny que recull el color violeta, símbol indiscutible del Dia de la Dona, i un estampat amb les vistes del Castell, senyal d’identitat del municipi.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà