Turisme Llíria organitza tres activitats turístic-culturals per a donar inici a la temporada de primavera

Els esdeveniments se celebraran els dies 9,10 i 16 d’abril

Turisme Llíria reactiva la programació de turisme cultural per a donar inici a la temporada de primavera. “Des del departament, hem organitzat tres activitats turístic-culturals de temàtica diversa que permetran descobrir aspectes singulars de la història de Llíria tant a visitants com als nostres propis veïns i veïnes”, ha explicat l’edil de Turisme, Paco García.

L’esdeveniment “Descobreix les Rutes de la Memòria” obrirà este triatló primaveral amb la primera visita guiada al patrimoni bèl·lic de Llíria duta a terme pel guia local Manuel Sánchez. L’activitat, que se celebrarà el dissabte 9 d’abril, preveu una excursió en bus des del nucli urbà de Llíria a les principals restes arquitectòniques de la Guerra Civil espanyola existents al terme municipal. Per a participar és necessari inscriure’s prèviament en l’App o web municipal. 

“Esta visita, que compleix amb la Llei de Memòria Històrica i té l’objectiu de propagar la pau des de la vista al nostre passat més recent, té també així en el record a la localitat ucraïnesa de Khàrkiv, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO com Llíria, que està patint els devastadors efectes del conflicte bèl·lic”, ha manifestat Paco García. 

El Festival d’Art & Gastronomia de València 2022, FestIN, serà el segon esdeveniment primaveral d’este triumvirat. “Es tracta de la primera participació de Llíria en esta acció de l’àrea de Turisme del Ajuntament de València, Visit València, en la qual es combina cultura i gastronomia, i que junt amb la capital del Túria i Gandia, té a la nostra ciutat com una de les seues propostes”, ha assenyalat el regidor. 

Turisme Llíria ha preparat una activitat anomenada “Una Simfonia Gastro-Cultural” per a posar en valor el palau renaixentista de Ca la Vila amb una visita guiada a la Llíria Renaixentista i Barroca a càrrec del tècnic de Turisme Vicent Sesé. A més, inclou una actuació musical barroca realitzada per un trio femení de cambra compost per instrumentistes de corda de la localitat i una degustació gastronòmica de productes de la marca Aliments Tradicionals de Llíria. La visita es realitzarà el diumenge 10 d’abril a les 11.00 hores i també és necessari inscriure’s prèviament. 

Finalment, la Regidoria de Turisme ha recuperat una de les activitats turístiques més arrelades de la Setmana Santa lliriana, que havia sigut suspesa en els últims anys a causa de la pandèmia. És la popular visita guiada de les campanes de l’església de la Sang que es té lloc el Dissabte Sant. La pujada en grups reduïts a la torre campanar del temple, guiada per María García-Pozuelo i Álvaro Petit, es realitzarà el pròxim 16 d’abril. En ella s’oferirà una interpretació històrica de cadascuna de les sis campanes que componen el conjunt entre les quals destaca la de Foch (segle XVI).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà