Riba-roja convoca el certamen de narrativa i poesía LiteraTúria

Cartel Literaturia

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de Cultura, convoca la tercera edició del Concurs literari de narrativa i poesia LiteraTúria, destinada a tota la població major de 14 anys.

Aquest projecte cultural, iniciat fa tres anys amb l’objectiu d’impulsar la literatura i incentivar la creativitat literària en Riba-roja, presenta una novetat per a la seua tercera edició, ja que s’ha inclòs una tercera modalitat per a participar destinada a contes infantils en valencià.

El certamen destaca per la seua alta participació, amb una mitjana de 63 obres presentades per edició, de les dues ja celebrades, procedents de tota Espanya i fins i tot d’algunes ciutats llatinoamericanes, i per l’alt nivell dels participants.

LiteraTúria es desenvoluparà en diverses fases durant els pròxims mesos. La primera correspon a la presentació d’obres des del 5 de maig fins al 15 de juny de 2022; la segona és la valoració pel jurat i es realitzarà de l’1 al 30 de juliol i la tercera, que és la decisió del jurat i el lliurament de premis, s’efectuarà en un acte públic el dia 7 d’octubre de 2022.

Per a participar, els aspirants (només persones físiques) hauran de complir els requisits d’edat establits i presentar obres originals, inèdites i no premiades en altres certàmens a qualsevol de les tres modalitats de participació que són: poesia, relat i contes infantils en valencià. Aquestes modalitats, al seu torn es divideixen en dues categories; juvenil, de 14 a 18 anys (nascuts entre 2004 i 2008) i adults, a partir de 19 anys o més, a excepció de l’última modalitat en la qual només es poden presentar adults a partir de 18 anys (nascuts en 2004 o anteriors).

Les obres de la modalitat de poesia i relat podran estar escrites en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana (valencià o castellà), però els contes infantils hauran d’estar escrits en llengua valenciana. Cada autor o autora només podrà presentar un treball per categoria i modalitat, no s’admetran treballs col·lectius i només podran participar en una de les tres modalitats. Els participants menors d’edat hauran de presentar juntament amb la sol·licitud l’imprés d’autorització de pares/mares i/o tutors.

Respecte als premis, el jurat seleccionarà com a finalistes del concurs fins a tres treballs per cada categoria proposant un únic guanyador i dos finalistes per a cadascuna d’elles. Així es contempla un primer premi per a cada modalitat dotat amb 250 euros per al participant juvenil i amb 450 euros per a l’adult. Els dos finalistes de cada modalitat guanyaran un lot de llibres d’escriptors de la localitat valorat en 60 euros.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà