La Fira de la Calderona i el Dia de la Cirera de Serra tornen el 3 i 4 de juny

cartel dia de la cereza

Serra es disposa a celebrar la 16a Fira de la Calderona en un any molt especial en què el Dia de la Cirera acompleix la seua 50a edició i amb el reconeixement de festa d’interés autonòmic de la Comunitat Valenciana. La cita turística més important de Serra torna el 4 i 5 de juny després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia.

El Dia de la Cirera va nàixer per promoure el producte més típic de Serra, la cirera. Un producte que ha anat perdent pes com a conseqüència de l’abandonament dels oficis tradicionals de la serra i que ha anat evolucionant per enmarcar-se dins de Fira de la Calderona que és el gran aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial de la localitat de Serra, enclavada al cor de la Serra Calderona.

Durant tot el cap de setmana s’han programat activitats per a tots els públics. Artesania, mercat de productes, tallers, música o ludoteca tradicional. Com a novetat el museu de l’Oli també obrirà les seues portes en diferents horaris i es faran 8 representacions teatrals per donar a conéixer la figura de la Calderona, l’actriu i amant de Felip IV que va donar nom a la serra. També s’han programat dos exposicions commemoratives.

La Fira de la Calderona també vol mostrar els valors ambientals i culturals de la serra i el potencial turístic de tots els pobles que conformen el territori Calderona, tres comarques i  dos provínices diferents. D’esta manera Altura, Gàtova, Olocau, Marines i Nàquera estaran presents a més de l’oficina del parc natural i la Tourist Info de la comarca de Camp de Túria.

La música tradicional també estarà present tot el dissabte amb diferents cercaviles a càrrec del Grup de Tabal i Dolçaina de Serra que celebrarà la seua tradicional trobada amb altres colles de diferents localitats. Dissabte també actuarà el grup Carraixet i la batukada del grup local Baketa Batuca.

El moment central del dia de la cirera es celebrarà diumenge a les 12.00 hores. Després de l’acte institucional, la regina de les festes, Marta Pérez, i cort d’honor obsequiaran als visitants amb una cistelleta de cireres, fruit típic de Serra que tot i que ja s’ha convertit en un conreu molt reduït se li continua retent homenatge.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà