Segon Festival de Música de Cambra de la Calderona de l’11 al 17 de juliol

CARTELL FESTIVAL

Serra acull el segon Festival de Música de Cambra de la Calderona de l’11 al 17 de juliol. Durant set dies la localitat es convertirà en la capital de la música de cambra. Un festival que reunirà les millors figures del panorama musical de cambra tant internacional com de casa nostra. Més de 20 músics oferiran cinc grans concerts a més de concerts didàctics, classes magistrals i cursos.

La música de cambra envairà carrers i places així com l’església per convertir-se en escenari dels 5 grans concerts que volen fer un viatge per la música a través dels sentits i les emocions. Baix el lema Sempre en moviment es presenta un repertori que va des del s.XVII fins a l’actualitat, des del jazz al belcant, passant per romanticisme, el barroc i la música valenciana del s.XIX.

Sota la direcció artística de Salvador Bolón, membre de l’orquestra de la Comunitat Valenciana-Palau de les Arts i amb una forta vinculació a Serra s’interpretaran obres de Brahms, Strauss, Borondin, Schubert, Mozart o Beethoven. Rossini tindrà un concert dedicat per complet amés dels temes de jazz a través del grup Move.

La música valenciana estarà present en la cloenda del festival amb obres de Manuel Palau i Salvador Giner. A més més s’inclourà l’estrena d’un arranjament de la compositora valenciana Amparo Edo Biol.

concerts xarxes

Una part fonamental del festival se centrarà en l’educació i participació. Així, els integrants de les bandes de música de la localitat que també participen en l’organització del festival podran acudir a les diferents classes magistrals de cambra que s’han programat durant tres dies. Paral·lelament s’oferiran concerts educatius per als més menuts que acudeixen a l’Escola d’Estiu i concerts didàctics i cursos de música de cambra.

“Continuem apostant per la música i la cultura amb un festival que vol ser un referent de la música de cambra” manifesta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón. A més a més, el regidor de Promoció Cultural, Borja Martínez, manifesta que “els concerts volen arribar a tots els públics. Tenim una programació molt variada sense deixar de costat l’essència educativa del festival.”

“Al festival participen artistes de primera línia mundial. Un fet que avala la seua trajectòria internacional” comenta Salvador Bolón, director artístic. Al costat de Sjaan Oomen, també actuarà Santa Vizine, Georgi Anichenko, Anastasya Terenkova o Bendicte Palco que compartiran escenari amb Olatz Ruiz de Gordejuela, Paco Varoch, Joan Enric Lluna, Ander Perrino, Alberto Arteta Andrés Otín o María Lindo. En total 8 artistes valencians, 11 de la resta de l’estat i sis  procedents d’altres països.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà