Riba-roja llança una nova convocatòria del programa juvenil JOOP

cartel ribarroja

L’Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa una nova convocatòria per a la realització del programa JOOP per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

El programa Jove Oportunitat s’adscriu a la categoria de “Programes de Segona Oportunitat” cofinançats al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat a través de l’IVAJ.

Amb el programa es pretén la reducció de l’abandó educatiu primerenc i l’objectiu és aconseguir que els joves completen una FP de Grau Mitjà. Per això aquesta iniciativa ofereix a persones joves que no han acabat l’ESO, un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d’accés a la FP de Grau Mitjà.

Els joves interessats a adherir-se al programa poden contactar amb el Centre d’Informació Juvenil a través del telèfon 96 277 06 65 o de l’Instagram @centroinformacionjuvenil.

La formació es dividirà en diferents mòduls: desenvolupament personal, social, orientació professional i acadèmica. A través d’aquesta formació es tracta d’orientar i motivar als joves que no tenen clar el seu futur tant a nivell professional com vital.

A més des de l’Ajuntament es complementa el programa amb una oferta d’activitats que s’adaptaran a les necessitats del grup. En l’anterior edició des de Ecoriba es va treballar amb el grup JOOP els projectes mediambientals que es duen a terme en la localitat. A més, l’àrea de Participació els va integrar en la setmana del govern obert i des de Joventut, es van impartir xarrades sobre salut sexual i prevenció de consum.

Els futurs joopers tindran l’oportunitat de realitzar visites a empreses amb l’objectiu de proporcionar-los un primer contacte amb el món laboral. Així, podran conéixer treballs relacionats amb l’orientació que rebran sobre les famílies professionals de la FP. Ja que un dels principals objectius del programa és que puguen descobrir la seua vocació i impulsar-los a desenvolupar una carrera professional.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà