L’Eliana celebra els actes commemoratius de la República

L’Ajuntament de l’Eliana, en col·laboració amb el Centre d’Estudis Locals de l’Eliana (CEL), ha organitzat una sèrie d’actes commemoratius del dia de la República, que arrancaran aquest mateix dimarts, 4 d’abril, amb la inauguració de l’exposició ‘República i art: Reviure de tot cor’.

La mostra recopila obres d’un total de 15 artistes, en la seua majoria elianers, que a través de les seues diferents propostes, llenguatges i interpretacions reflexionen sobre aquest període. L’exposició, que s’inaugurarà a les 19 hores al Centre Sociocultural, es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20 hores fins al pròxim 21 d’abril.

El dijous 20 es reprendrà l’agenda amb la conferència ‘Art i República’ en la qual intervindran la ponent, Reyes Belvís, i el president del CEL, Rafa Desco. Un repàs a les activitats plàstiques que es van realitzar durant el temps de la República (1931-1939) lligades al procés de renovació cultural. La cita serà a les 19 hores al Nou Espai del CSC.

Els actes commemoratius conclouran el divendres 21, a la mateixa hora i en el mateix emplaçament, amb la projecció del documental ‘Sense farina i sense res, la memòria silenciada’, dirigida, guionitzada i produïda per Sergi Fernández Romero, amb qui les persones assistents podran gaudir d’un col·loqui. Un recorregut històric en la veïna localitat de la Pobla de Vallbona, resultat de dos anys de treball d’investigació universitària. L’obra compta amb la participació de 20 testimonis contemporanis en els temps de la segona República espanyola, la Guerra Civil i la postguerra que donen a la peça un grau de realisme i empatia dels fets més rellevants i transcendents.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà