La Fira de la Calderona converteix a Serra en l’epicentre del parc natural

Serra es disposa a celebrar la 17a Fira de la Calderona- 51é Dia de la Cirera els pròxims 3 i 4 de juny. La localitat enclavada en el cor de la Serra Calderona es prepara per a acollir un gran nombre de visitants en una fira que va ser declarada l’any passat festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana per la Generalitat Valenciana.

Segons l’alcaldessa, Alicia Tusón: “La Fira de la Calderona-Dia de la Cirera és una de les millors projeccions que tenim a Serra com a destí de turisme de naturalesa i cultural. Una festa en la qual s’involucra tota la població per a donar a conéixer i mostrar el millor de nosaltres.”

La Fira de la Calderona és el gran aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial de la localitat de Serra, enclavada en el cor de la Serra Calderona. El Dia de la Cirera va nàixer per a promoure el producte més típic de Serra, la cirera. Un producte que ha anat perdent pes a conseqüència de l’abandó dels oficis tradicionals de la serra i que ha anat evolucionant per a emmarcar-se dins de la fira.

Durant tot el cap de setmana s’han programat activitats: artesania, mercat de productes del comerç local i de fora del municipi, tallers, música o ludoteca tradicional.

El Museu de l’Oli i la Torre de l’Ermita també obriran les seues portes el dissabte al matí i vesprada i el diumenge a la vesprada i es realitzaran 8 representacions teatrals per a donar a conéixer la figura de la Calderona, l’actriu i amant de Felip IV que va donar nom a la serra. A més hi haurà demostracions de forja ibera, tallers d’espart i fang.

La Fira de la Calderona també vol mostrar els valors ambientals i culturals de la serra i el potencial turístic de tots els pobles que conformen el territori Calderona, tres comarques i dues províncies diferents.

Així seran presents les oficines de turisme de diferents pobles de la Serra Calderona com Altura, Olocau o Nàquera, empreses amb el distintiu marca Parc Natural, la Tourist Info de la comarca de Camp de Túria i l’oficina d’atenció als visitants del parc natural.

La música tradicional també serà present el dissabte amb diferents cercaviles a càrrec del Grup de Tabal i Dolçaina de Serra que celebrarà la seua tradicional trobada amb altres agrupacions de diferents localitats. El dissabte també actuarà el grup Tres fan ball i la batukada del grup local Baketa Batuca.

El moment central del Dia de la Cirera se celebrarà diumenge en les 12 hores. Després de l’acte institucional, la reina de les festes, Marina Domingo, i cort d’honor obsequiaran als visitants amb una mostra de cireres, fruit típic de Serra que a pesar que ja s’ha convertit en un cultiu molt reduït se li continua retent homenatge.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà