Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera del 14 al 16 de setembre

El Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera (Bfest) celebra la seua tercera edició de la mà d’autors consagrats com Marta Robles, Toni Hill, Susana Fortes, Rosa Ribas, Alfonso Mateo-Sagasta o Vicente Garrido. Aquesta cita amb la novel·la negra i històrica i amb trobades literàries, clubs de lectura, música en directe i una batalla d’escriptors.

Marta Robles, premi Alfàbega Literària

Un dels grans al·licients serà la visita de l’escriptora i periodista Marta Robles, que participarà el 16 de setembre en la jornada de clausura. El seu acte literari estarà basat en el seu últim llibre “Lo que la primavera hace con los cerezos”, que recull històries d’amor, passió i dolor entorn de la vida de genis creatius que tots coneixem. A més, Robles rebrà el Premi Alfàbega Literària, creat l’any passat per Bfest i que s’entregarà a l’autora per “ajudar-nos a entendre millor els qui som, tant a través de la ficció com de l’assaig i per aportar el seu coneixement de la història i de les nostres passions, perquè són aquestes les que ens fan ser els qui som”.

El Castell de Bétera acollirà les trobades amb autors

Tant la conversa amb Marta Robles com la resta de trobades amb autors tindran lloc al Castell de Bétera.

El festival començarà el dijous 14 de setembre a les 19 hores amb autors com el multipremiado Alfonso Mateo-Sagasta, un dels nostres millors escriptors de gènere històric i els autors locals Raúl Borrás San León, autor de “Esclavos del Honor” i Gustavo Martínez Sánchez, que presenta “Galeón de Indias”.

La vesprada continuarà a les 20 hores amb la trobada de Toni Hill, autor de “El último verdugo”, considerat com el thriller de l’estiu, acompanyat de l’escriptor i catedràtic de criminologia Vicente Garrido.

Les trobades del divendres 15 s’inicien a les 19 hores amb una conversa entre Rosa Ribas i Susana Fortes, que compareixeran al pati del Castell per a parlar sobre ficcions molt sospitoses.

En finalitzar aquesta trobada, el prestigiós periodista de successos Nacho Abad, presentarà a les 20 hores un cas pur de True Crim, el del triple assassinat de Burgos, del qual ha investigat totes les seues claus, reflectides en ‘El superviviente’.

Club de lectura a la Biblioteca Municipal

El divendres 15 a les 17:30 hores tindrà lloc una sessió especial del club de lectura en la qual es comptarà amb la participació presencial de l’escriptora Rosa Ribas entorn de la seua trilogia de la família de detectives Hernández, que estrena el seu tercer lliurament.

Batalla d’escriptors a Casa Nebot

En el matí del dissabte, a les 11:30 hores, la batalla d’escriptors, que se celebrarà a casa Nebot els autors Javier Alandes, Salva Alemany, María Suré o David Orange escriuran en directe xicotetes històries que després el públic vota fins a seleccionar el guanyador final.

Música en directe al Castell com a colofó

El Bfest s’acomiadarà el dissabte 16 a les 20:30 hores al Castell de Bétera, amb un concert de Paloma Grueso, que interpreta Soul Covers, versions en format duo de grans èxits de The Beatles, Michael Jackson, Guns N’ Roses, The Cranberries, Ray Charles, The Animals, Rihanna, Adele, Aretha Franklin o Frank Sinatra.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà