Les obres del Centre de Salut de Riba-roja s’adjudicaran durant l’últim trimestre de 2024

L’alcalde sol·licita a Sanitat que s’agiliten els tràmits de la infraestructura que estarà finalitzada en 2026

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, acompanyat de les regidores d’Urbanisme, Teresa Pozuelo i de Sanitat, Esther Gómez Laredo, s’ha reunit aquest matí amb el secretari autonòmic de Sanitat, Francisco José Ponce, a fi d’abordar el projecte del nou Centre de Salut de Riba-roja, que estarà situat sobre una parcel·la de 1.958 metres quadrats de Pacadar.

En la trobada han estat acompanyats del director general de Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures, Pedro López Redondo i de la directora general d’Atenció Primària, Eva Suárez.

El responsable de Sanitat ha manifestat el seu compromís d’accelerar els tràmits necessaris perquè les obres de la nova infraestructura sanitària estiguen adjudicades a la fi de 2024. Després de la cessió del sòl per part del consistori, el projecte es troba en procés de validació per part de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, que emetrà informe de viabilitat patrimonial a la fi d’octubre.

Després d’aquest tràmit, es traurà a licitació el projecte tècnic i posteriorment les obres de construcció del centre de salut, que tindran un cost aproximat de 6 milions d’euros i un termini d’execució d’any i mig.

El centre de salut de Riba-roja estarà dotat amb 13 metges de família, 3 infermeres, 1 pediatra, 1 fisioterapeuta, altres 2 auxiliars d’infermeria –un d’ells de rehabilitació-, 1 auxiliar administratiu i, finalment, 1 zelador. El fisioterapeuta i l’auxiliar d’infermeria de la unitat de rehabilitació estan situats, actualment, en un edifici cedit per l’ajuntament al carrer Garelli i Pastor. Al costat del futur centre de salut del Pacadar es construirà una àrea de rehabilitació i un punt d’ambulàncies Samu (Servei d’Atenció Mèdica Urgent).

Els terrenys sobre els quals es consolidarà el futur centre de salut formen part dels 50.000 metres quadrats que va comprar l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, després de l’aprovació en Ple en 2021. Els terrenys estaven inclosos en el programa d’actuació integrada (#PAI) en el qual es preveia la construcció de més de 555 habitatges i que es va anul·lar després de l’incompliment de l’urbanitzador del pla urbanístic.

Una vegada entre en servei el nou centre de salut de pacadar, es mantindrà actiu l’actual centre de salut que atendrà ala zona centre i barris limítrofs.
Les noves instal·lacions sanitàries cobriran la demanda existent per a 35.000 veïns i veïnes de Riba-roja de Túria i la localitat veïna de Loriguilla i estaran situades en un emplaçament privilegiat amb connexions al transport públic, amb parada del Conecta Metre i amb accessos cicle per als vianants pròxims.

Després de la reunió, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la ‘bona sintonia’ amb els responsables de Sanitat i ha remarcat ‘el nou Centre de Salut és clau per al nostre municipi, atenem un creixement de la població exponencial al qual hem d’oferir un servei assistencial de qualitat en unes instal·lacions concordes a aquesta prestació’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà