‘Anem al Teatre de l’Eliana arranca amb amb ‘Retorno al hogar’

L’Ajuntament de l’Eliana ha presentat la nova programació de Anem al Teatre 2023/2024 amb una selecció de les 11 millors propostes escèniques per a tots els públics. De nou aquesta temporada comptarà amb la qualitat artística dels millors espectacles teatrals d’àmbit nacional inclosos en el programa PLATEA (Programa Estatal d’Arts Escèniques), que permet acostar actors i actrius de primer nivell a la ciutadania elianera, sense oblidar el suport a les produccions valencianes, teatre familiar i dansa, així com les obres inèdites de producció local. Aquesta edició arrancarà aquest mateix dissabte 16 de setembre amb l’obra ‘Retorno al hogar’ del Premi Nobel Harold Pinter, retratant amb summa cruesa les contradiccions i tensions entre un pare vidu i els seus fills, protagonitzada per Miguel Rellán i Fran Perea, entre altres. Les entrades estan disponibles ja en Elientrada.

El mes vinent d’octubre les portes de l’Auditori municipal s’obriran de nou per a acollir la producció ‘El moble’, la nova comèdia de Albena Teatre sobre el complicat món de les relacions de parella. Abans d’acabar l’any, els actors Ginés García Millán, José Luis García-Pérez i Daniel Albaladejo protagonitzaran ‘Amistad’, interpretant a tres amics que reflexionen sobre la vida, els records, el pas del temps i la mort amb riallades assegurades. Carles Alberola i Alfred Picó tampoc faltaran a la seua cita amb Anem al Teatre. En aquesta ocasió ho faran amb la seua proposta ‘L’últim ball’, un homenatge a actors i actrius teatrals anònims que, amb els seus espectacles, han fet feliç a molta gent. Ben endinsats ja en 2024 arribarà l’espectacle de comèdia i percussió ‘Trash!’, de Yllana. Una xou vital i enèrgic sobre les possibilitats del reciclatge que farà reflexionar al públic elianer sobre l’excés de consumisme.

Per al públic infantil, l’àrea de Cultura ha programat dues propostes: ‘Pluff’, que combinarà teatre amb dansa i música per a conscienciar sobre la importància del medi ambient i la cura dels oceans; i ‘Cris, pequeña valiente’, una funció familiar de titelles de gran format sobre la història de superació i amor d’una xiqueta trans. La cita amb la dansa a l’Eliana no faltarà amb ‘El lago’, dirigida per Victor Jiménez qui revisa aquest paradigma del ballet rus amb la seua experimentació de ritmes i arquitectures de llum en el qual no faltarà la superació física, plàstica i interpretativa del cos de ballarins.

La companyia local Teatreliana serà l’encarregada de portar a escena dos espectacles: ‘Metamorfosis’, en un homenatge a Franz Kafka en el centenari de la seua mort i ‘Historias de cronopios y de famas’ de Julio Cortázar, una peculiar i inclassificable successió de situacions surrealistes. Mentrestant, el tancament d’aquesta temporada arribarà de la mà de APLAE, que interpretarà la història victoriana de fantasmes ‘La dama de la ciénaga’, una adaptació lliure de la novel·la de terror de Susan Hill.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà