L’Eliana commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

Un any més, l’Ajuntament de l’Eliana es disposa a commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer com a mostra de solidaritat amb les famílies afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa que afecta a tot el món 50 milions de persones.

Per a això, aquest matí ha tingut lloc el primer acte al migdia en el Saló de Plens en el qual han intervingut l’alcalde Salva Torrent i la regidora de Polítiques Socials Eva Santafé, per a dirigir-se a les persones allí presents, en la seua major part personal de les residències i centre de dia de la localitat i persones majors, col·lectiu al qual afecta majoritàriament la malaltia. Després dels parlaments, es va instal·lar una pancarta que lluirà aquests dies al balcó de l’Ajuntament.

La programació inclou per a demà dimarts dia 19 una taula redona sota el títol “Els reptes de l’Alzheimer”, en la qual intervindran Joaquín Escudero Torrella, neuròleg cap de la Unitat de Deterioració Cognitiva i Demències de l’Hospital General de València, qui parlarà de noves teràpies farmacològiques; la psicòloga de AFAV Mercedes Fernández Ríos intervindrà parlant de l’anomenada “síndrome del cuidador”; i Sonia Roger Montesinos, presidenta de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de La Pobla de Vallbona, explicarà com posar en marxa una associació. Completarà la taula Santiago Llopis Jover, president de FEVAFA Alzheimer, dissertant sobre la consciència social de la malaltia. Aquest acte tindrà entrada lliure i se celebrarà a les 19 hores a l’Escola d’Adults.

La commemoració culminarà el dijous 21 amb la tradicional trobada amb persones usuàries de les residències i centre del dia de la localitat i col·lectius de majors. Enguany es recrearà el clàssic concurs televisiu “1,2,3, responda otra vez” i serà de 10.30 a 13.30 en la plaça del País Valencià.

El primer edil, Salva Torrent, ha destacat els esforços de la comunitat científica i la societat civil per a fer front a aquesta malaltia i, almenys, “aconseguir minimitzar en la mesura que siga possible els danys a les famílies afectades i procurar una major qualitat de vida als qui la pateixen”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà