Bétera Fest tanca la seua tercera edició amb gran èxit de públic

Bétera Fest, Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera ha tingut lloc en el municipi aquest cap de setmana, del 14 al 16 se setembre, després del seu ajornament el mes de juny per la previsió de pluges. En aquesta ocasió la previsió també era complexa, però això no va ser obstacle perquè totes les activitats coparen d’aforament, deixant a més a un públic entusiasmat que va gaudir amb els autors convidats. L’Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Cultura, ha organitzat aquesta tercera edició del festival, que enlaira definitivament en la programació i que s’obri un buit en l’agenda del municipi i en el circuit nacional de festivals literaris.

Com indica el director del festival, Santiago Álvarez: “Ha sigut una edició meravellosa que ha desbordat les nostres millors previsions. La gent de Bétera i voltants ha gaudit, ha aprés i ha descobert un munt de qüestions que els gèneres històric i negre poden oferir al públic que reclama cultura de qualitat, però al mateix temps accessible. Així mateix destaquem que les llibreries del municipi han venut molts llibres en els actes i això és una magnífica notícia.”.

Els actes al Castell de Bétera
La pluja va donar un respir el primer i l’últim dia del festival, permetent que els actes programats al pati del castell es realitzaren amb normalitat, la qual cosa va permetre gaudir d’aquest element icònic del patrimoni de Bétera, marc ideal per a aquest festival.

En concret, el dijous 14 el festival va obrir la seua programació amb la presència d’autors com Alfonso Mateo-Sagasta, Vicente Garrido, Toni Hill, Raúl Borrás o Gustavo Martínez, que van entusiasmar al públic en dues trobades. En el primer, la conversa va versar sobre com novelamos la història del nostre país. Després d’això i en una segona trobada, es va discutir què sabem dels psicòpates i assassins en sèrie, els antagonistes més terribles de les novel·les negres. El públic va abarrotar totes dues activitats.

El dissabte 16 la vesprada es va iniciar amb el lliurament del premi Alfàbega Literària, que va rebre l’escriptora i periodista Marta Robles de mans de l’Alcaldessa, Elia Verdevío, en un acte emocionant. Després, l’autora va tindre una conversa apassionant que va portar als veïns i veïnes de Bétera la història de les passions a través de grans creadors les històries d’amor dels quals o desamor desconeixíem. Quan va caure la nit, Paloma Grueso amb una interpretació plena de carisma, força i sensibilitat, va posar el fermall d’or al Festival amb un concert que ningú va voler perdre’s, esgotant l’aforament del pati d’armes del Castell.

La Biblioteca Municipal, refugi perfecte contra la pluja del divendres
El divendres 15 era sens dubte un desafiament degut a la previsió de pluja. No obstant això, l’elecció de la Biblioteca Municipal com a lloc alternatiu va resultar ser ideal, com va demostrar que les activitats del dia estigueren completes en el seu aforament. La vesprada va començar amb el club de lectura de Rosa Ribas, al que va seguir una animada trobada de la mateixa autora amb Susana Fortes. Finalment, la xarrada de Nacho Abad va fer contindre l’alé a tot el públic, en revelar secrets dels periodistes d’investigació que no solen revelar-se en la pantalla petita.

La batalla més divertida va prendre Casa Nebot
El dissabte 16 al matí va tindre lloc a casa Nebot la batalla més divertida que puguem imaginar en un festival literari: quatre escriptors competint en directe per mitjà de relats improvisats que el públic llegia i votava en directe. Es tracta d’un acte singular al qual van acudir 4 locals valencians que van ser David Orange, Salva Alemany, María Suré i Javier Alandes. El públic va acabar encantat amb aquesta activitat tan original.

Una tercera edició que és només el principi
La tercera edició de Bétera Fest, Festival de Novel·la Històric-Noir de Bétera s’acomiada per tant amb un gran èxit de públic, que sobrepassa amb escreix el de les dues anteriors edicions. A més, aquest acompliment es tradueix en la seua incorporació de ple dret al circuit nacional de festivals literaris, mostrant un caràcter propi que li allunya d’altres propostes similars. Es tracta d’una proposta cultural que es consolida en el municipi i que es perfila com una cita obligada per als amants, no sols de la lectura, sinó de la cultura en general.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà