L’Eliana celebra el Dia Internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones

Amb motiu del 23 de setembre, Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, l’Ajuntament de l’Eliana se suma a aquesta commemoració sota el lema ‘Els cossos no es venen’, expressant el seu ferm compromís amb la igualtat entre dones i homes i l’erradicació de l’explotació sexual i la tracta, així com amb l’abolició de la prostitució posant el focus en el seu consum, cada dia més digitalitzat.

Per això, aquest divendres ha col·locat la pancarta commemorativa al balcó del Consistori ‘L’Eliana diu no a l’explotació sexual’ i l’alcalde, Salva Torrent, ha llegit el manifest institucional davant representants de les associacions feministes de la localitat, Lliures i Igualtat i Punt, l’associació LGTBI, Marietes i Tyrius. A més, en aquest marc ha organitzat una conferència de les divulgadores i activistes, Towanda Rebels, el duo format per Zua Méndez i Teresa Lozano i autores de la campanya viral #HolaPutero. La cita, titulada ‘Parlem de pornografia i prostitució’, serà dimarts que ve 26 a les 18.30 hores a la sala Nou Espai del Centre Sociocultural i comptarà amb un debat posterior. A totes aquestes accions cal afegir els tallers d’educació afectiu sexual que imparteix l’Ajuntament a alumnat dels centres educatius del municipi.

L’edil d’Igualtat, Marta Andrés, ha recordat que fruit d’aquest compromís, el Consistori es va adherir l’any passat a la xarxa de municipis lliures de tràfic de persones, garantint la realització d’accions de sensibilització i de coordinació dels diferents recursos, així com la lluita per l’erradicació de la demanda. ‘Aquest tipus d’esclavitud moderna utilitza a persones vulnerables com a simple mercaderia, una vergonyosa pràctica que viola els drets humans i que no és neutral en termes de gènere, ja que constitueix una de les formes més cruels de violència contra la dona’, ha asseverat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà