El PSPV reté la Mancomunitat Camp de Túria amb el vot en blanc de Compromís

Alcaldes Ple Mancomunitat Camp de Túria
La presidenta amb la resta de alcaldes de la comarca. FOTOS: PAU TINEO.

Amparo Navarro, elegida nova presidenta

La Mancomunitat Camp de Túria continuarà en mans del PSPV desprès d’un ple de resultat incert fins al final que es va resoldre per majoria simple a favor de la candidata socialista en segona votació.

L’alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro, ha sigut elegida presidenta en substitució de l’alcaldessa de Marines, Lola Celda, gràcies als vots dels representants del PSPV i el suport d’un representant del nou partit UCIN -15 vots-, mentre que els quatre membres de Compromís han votat en blanc a la segona volta i el PP ha sumat els 12 vots dels seus representants, el Vox i 1 de UCIN.

El primer ple de la Mancomunitat Camp de Túria després de les eleccions municipals del 28M celebrat aquest matí a la seu de Llíria ha començat amb la presa de possessió dels representants dels 17 municipis de la comarca amb destacades absències.

En el cas de Vilamarxant no han assistit ni l’alcalde del PP, Héctor Troyano, que es perfilava com a candidat dels populars, per motius personals, ni el representant de Ciutadans i soci de govern, Xavier Jorge. A aquestes baixes s’ha sumat l’absència també en les files populars del regidor de Benaguasil, Stephane Soriano.

D’aquesta manera han votat només 31 dels 34 alcaldes i regidors del PSPV, PP, Compromís, UCIN, Vox -que entra per primera vegada- Ciudadanos i CUPO que conformen la Mancomunitat.

A la presidència s’han presentat tres candidats, Amparo Navarro, pel PSPV, el regidor del PP de Bétera, Manuel Pérez Salavert, i Carmen Chiva, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Casinos.

reunions Mancomunitat Camp de Túria
El representants del PSPV i Compromís negociant.

En una primera volta, cap dels tres candidats ha obtingut la majoria absoluta necessària: el PSPV ha sumat 15 vots; el PP, 12 i Compromís, 4.

En aqueix moment, el PP ha sol·licitat un recés abans de la segona votació, també en urna, en la qual tan sols era necessària la majoria simple. Mentre els populars s’han reunit en una sala, els socialistes han tractat d’aconseguir un acord amb Compromís que finalment no ha retirat la seua candidatura, però ha votat en blanc davant la possibilitat que el PP votara al seu candidat.

Després del segon recompte de paperetes, el PSPV ha mantingut els 15 vots i el PP els 12 i hi ha hagut quatre vots en blanc de Compromís, amb el que Amparo Navarro ha sigut proclamada presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria.

L’expresidenta de la Mancomunitat, Lola Celda, durant la votació.

En la seua primera intervenció, la nova presidenta s’ha compromés a impulsar els projectes ja en marxa amb l’obtenció de finaciació, especialment en les àrees de benestar social i salut mental, ocupació i turisme.

Navarro ha defensat la necessitat d’aconseguir el transport comarcal i avançar en el benestar animal.

Des de Compromis, el portaveu comarcal, Paco García, ha manifestat que el seu partit “serà decisiu en la pròxima Mancomunitat” ja que “els seus quatre vots són els que marcaran el rumb a seguir en aquesta etapa”.

Amb l’elecció de la presidència, Compromis “ha donat un vot de confiança al PSOE” al qual ha retret que “no havia entrat a cap negociació per a poder establir els paràmetres de treball en aquesta legislatura”.

Compromis aposta per la reducció de costos per als ajuntaments, la implantació d’un servei de transport comarcal i la creació d’un refugi animal comarcal.

El PP, per la seua banda, ha incidit en la necessitat de rebaixar es despeses i ha traslladat el compromís de treballar de manera conjunta i des del consens.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà