La Festa del Dux arriba a Riba-roja del 17 al 19 de novembre

Riba-roja de Túria es prepara per a gaudir els dies 17, 18 i 19 de novembre de la Festa del Dux que ret homenatge a la cultura visigoda i s’inspira en els jaciments de Pla de Nadal i València la Vella.

El cor del centre històric de Riba-roja tornarà a bategar amb l’essència visigoda en la
setena edició de la Festa del Dux.

Enguany, el mercat visigot promet ser encara més atraient, amb un recorregut ampliat que permetrà als assistents submergir-se en els costums de l’època.

Veïns i visitants tindran l’oportunitat d’explorar cadascun dels llocs replets de productes decoratius, alimentació, joguets i més, tots elaborats artesanalment.

Riba-roja ofereix una magnífica oportunitat de veure la recreació d’oficis visigots ancestrals, brindant als assistents l’oportunitat de presenciar el procés de creació en viu.

A més podran conéixer la història i la cultura visigoda a través de visites guiades al Museu Visigot de Pla de Nadal i al jaciment de València la Vella.

Un dels grans reclams serà la recreació històrica, on l’Associació d’Amics del Museu Militar de València s’encarregarà de reproduir les rondes de soldats i les exhibicions de combat, mentre que els senyors de Pla de Nadal, Tebdemir i la seua esposa Teodora, juntament amb els seus soldats i artesans, transportaran als assistents a una època passada.

La Festa del Dux oferirà entreteniment per a tots els públics amb exhibició de falconeria, música en viu i tallers que exploren la numismàtica, l’escriptura, vestimenta i els escuts de l’època.

Durant els tres dies es podrà degustar deliciosos dolços i plats inspirats en l’època visigoda en la Ruta Gastronòmica Visigoda integrada pels forns tradicionals i restaurants del municipi, que oferiran productes típics com ‘El Beso Visigodo’, ‘Teodoras’ i gran varietat de tapes visigodes.

Els amants de la història visigoda tenen una cita el dissabte 18 a partir de les 17.30 hores on l’equip d’arqueòlegs del ICAC, que duu a terme investigacions a València la Vella, oferirà breus xarrades informatives a la Sala d’Audiovisuals de El Molí.

Com a novetat, el Conservatori Professional Municipal de Dansa de Riba-roja de Túria oferirà l’espectacle “La Dansa de Teodora” en la Plaça de l’Ajuntament i el diumenge 19, a les 11 hores, en la Plaça de la Torre, el Ballet José Huertas delectarà amb una peça de l’obra “Tebdemir: Dux i Rex”.

A les 11.30 hores en aquesta mateixa plaça, es podrà presenciar la recreació del Pacte de Tebdemir. Aquesta històrica representació compta amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Museu Militar de València.

A les 13.30 hores el xef Joan Clement delectarà al públic amb un showcooking de gastronomia visigoda al pati del Castell.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà