El Multiusos de Llíria acull l’exposició ‘Las chicas somos guerreras’

Imaginar grans figures de la ciència i pensar en Darwin, Einstein o Galileu és l’habitual. Però les dones també han protagonitzat i protagonitzen la història de la ciència i la tecnologia. Científiques, enginyeres, tecnòlogues o matemàtiques i el seu paper en la ciència i la tecnologia és el que recull l’exposició ‘Las chicas son guerreras’, una nova proposta del projecte de divulgació Ciudad Ciencia per a Llíria, que ha sigut dissenyada pel Museu Nacional de Ciències Naturals del CSIC.

L’exposició es podrà visitar en l’edifici Multiusos de Llíria del 16 de gener al 16 de febrer, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i a les vesprades els dilluns, dimecres i dijous de 17 a 21 hores.

‘Las chicas son guerreras’ forma part del projecte Hypatia, una iniciativa finançada per la Comissió Europea que té com a objectiu fomentar el model STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, segons les seues sigles en anglés) posant en contacte a centres educatius, museus de ciències, instituts d’investigació i indústria amb experts en qüestions de gènere i adolescents.

A través d’il·lustracions actuals i un text pròxim, la mostra, dirigida especialment a públic adolescent, destaca el paper de les dones en l’avanç del coneixement científic, així com la importància que no existisca cap obstacle per a les xiques a l’hora de decidir la seua professió. A més, dona a conéixer el nom i el treball d’investigadores que actualment formen part del CSIC.

L’exposició compta amb25 arxius d’àudio com a complement a la informació recollida en cadascun dels panells. Els arxius es poden consultar i descarregar a través de la pàgina web de Ciudad Ciencia.

Esta activitat s’emmarca en Ciudad Ciencia, un projecte de divulgació científica que el CSIC duu a terme juntament amb municipis com Llíria, amb la finalitat que habitants de localitats de tota Espanya coneguen de primera mà l’actualitat científica i tecnològica.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà