Olocau celebra les festes de Sant Antoni Abat el 19, 20 i 21 de gener

cartel olocau

Olocau es prepara per a viureles Festes en honor a Sant Antoni Abat els dies 19, 20 i 21 de gener. Un cap de setmana carrega td’emoció, de marcat caràcter popular, i que presenta un programa d’actes i activitats per a tots elspúblics.

Esta celebració, declarada Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, arrancarà amb el muntatge de la Foguera en la Plaça Major i el volteig de campanes de la primera jornada.

El dissabte al matí es realitzarà una nova edició del concurs de dibuix infantil de la Foguera i, a les 14:30 hores tindrà lloc un esdeveniment que sempre compta amb una gran participació, com és el Dinar de germanor d’arròs amb fesols i naps’ (els tiquets es podran adquirir a l’Ajuntament des de demà, 10 de gener, fins al dijous 18). Ja a la vesprada, s’encendrà la Foguera infantil i s’oferirà una xocolatada.

Com marca la tradició, els següents actes seran la processó i la benedicció de la Foguera. A continuació, podrem gaudir d’un dels moments més espectaculars i icònics de les festes: l’encesa monumental de la Foguera amb el volteig de campanes i els focs artificials de Ricardo Caballer.

El punt final del segon dia arribarà, a partir de les 23:00 hores, amb ball, actuació musical i discomóvil, així com el repartiment de rotllets d’anís i mistela. 

El diumenge 21 arrancarà amb un altre esdeveniment de gran arrelament, la ‘Baixada de rotllos’ des de la Casa de la Senyoria fins a l’Església, que comptarà amb l’acompanyament de la Banda de l’Agrupació Musical ‘La Melodia’. Una vegada en la parròquia, s’oficiarà la Solemne Missa en honor a Sant Antoni Abat i la benedicció dels rotllos. I per a concloure les festes, veïns i veïnes desfilaran pel Carrer Major juntament amb les seues mascotes per a participar en la benedicció dels animals i el repartiment dels rotllos d’anís, actes que estaran amenitzats també per la Banda de ‘La Melodia’. 

En els següents dies, la Foguera es mantindrà encesa perquè qui així ho desitge puga gaudir de les habituals trobades entre familiars i amics al costat de les brases. 

Segons l’alcalde Antonio Ropero, la celebració de Sant Antoni a Olocau és “un esdeveniment únic a la nostra comarca”, per la qual cosa ha transmés el seu desig que veïns i visitants “participen en la festa i visquen intensament estos dies d’alegria i emoció”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà