Sant Antoni de Benaixeve: programació de les Falles 2024

Sant Antoni de Benaixeve ha iniciat ja el compte enrere per a donar el tret d’eixida a les Falles 2024. Per això, a menys d’una setmana de l’arrancada de les festes, l’Ajuntament ha presentat la programació oficial d’enguany que compta amb prop d’una vintena d’actes i que l’equip de govern ha coordinat amb les quatre comissions locals.

Les Falles començaran el diumenge, 25 de febrer a les 13 hores, amb l’acte de la Crida, on les Falleres Majors de les agrupacions del municipi i l’alcaldessa, Eva María Tejedor, anunciaran l’inici de la festa a tots els veïns i veïnes des de l’ajuntament. Acabat l’acte, una mascletà posarà fi a aquesta jornada festiva en la qual també es durà a terme la inauguració de l’Exposició del Ninot.

El dissabte, 2 de març, està prevista la Cavalcada del Ninot que arrancarà a les 17.30 hores des del carrer Griva i Fotja per a finalitzar en la Plaça de l’Ajuntament, després de recórrer els carrers del municipi, on hi haurà una gran xocolatà per a tot el públic. Així mateix, el diumenge 10 de març, el concurs de paelles i la vesprada amb batucada organitzats per la Falla Colinas – Los Azahares centraran el dia festiu.

Els dies grans de la festa arrancaran després de la Plantà amb el lliurament de premis el dissabte, 16 de març, a les 18.30 hores, en la Plaça de l’Ajuntament. De la mateixa manera, a les 20.00 hores està previst el concurs de paelles de la Falla Olmos Nieva. El diumenge 17 de març a les 13.00 hores, es durà a terme una mascletà infantil.

A les 20 hores es durà a terme el Correfocs a càrrec de la Falla Túria-Plaça de l’Ajuntament i a mitjanit del dilluns al dimarts, es durà a terme la Nit del Foc, organitzada per la Falla San Vicente.

La jornada de Sant Josep arrancarà amb la missa en honor al patró de les Falles, en la Parròquia de Sant Antoni Abat a les 11.30 hores. Acabada la cita, començarà l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats i una mascletà posarà fi a aquest últim matí festiu.

Les Falles 2024 s’acomiadaran amb l’acte de la Cremà. El foc purificador consumirà primer els monuments infantils a les 20.00 hores i, mitja hora després, farà el propi la falla que haja obtingut el primer premi. Li seguiran a les 23 hores els monuments majors i, mitja hora més tard, l’obra del primer premi prendrà la flama que done inici a un nou cicle faller a Sant Antoni de Benaixeve.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà