Arranquen les Falles 2024 a l’Eliana

Les quatre comissions es preparen per a l’inici de les seues festes amb una programació completa

L’ambient faller il·luminarà els carrers de l’Eliana amb el primer acte que marcarà l’inici de les Falles 2024, l’encesa de llums. Les quatre comissions falleres l’Antic Molí-Les Casetes; Josep Antoni, Puríssima i Major; Mercat i Verge del Carme donaran vida i llum als seus carrers el pròxim divendres 23 de febrer.

L’inici de la festivitat sempre ve marcat per la Crida, en què els màxims representats donen la benvinguda a les Falles des del balcó de l’ajuntament el dissabte 24 a les 12:30 hores. Al ritme de les xarangues, les comissions falleres recorreran l’Eliana per a celebrar i anunciar a tot el poble que ja estem en Falles! Després dels actes de presentació dels màxims representants de les quatre comissions, que se celebren des del mes de gener, a les 18:00 hores tindrà lloc la Gala Fallera, un emotiu acte que uneix tots els fallers elianers.

I per si s’han quedat amb més ganes de falles, l’endemà, diumenge 25, a les 12:00 hores, les xarangues acompanyades per les comissions ompliran de música cada racó del municipi fins a l’aparcament del Centre Sociocultural on continuarà la festa pel començament de les Falles 2024 amb les paelles, acte que representa la germanor d’aquestes festes.

La Cavalcada serà l’esdeveniment que encete març, el mes faller, el dissabte 2 a les 19:00 hores. Eixa mateixa nit a les 23:00 hores es celebrarà la revetlla amenitzada per l’Orquestra Twister. A la setmana següent, el calendari festiu tornarà amb l’animat Tren Faller, una festivitat que defineix l’esperit de les falles: música, festa i soroll. Les cercaviles recorreran, des de les 19 hores, les vies principals omplint-les d’alegria i gent.

El cap de setmana es completarà el diumenge 10 de matí amb una cercavila amb els representants de les diverses comissions falleres del municipi a les 13:00 hores, per a després finalitzar-lo amb la primera mascletà de les falles elianeres en commemoració del Dia Internacional de la Dona que inundarà els carrers de pólvora morada.

La setmana fallera començarà el dijous 14 de març amb la Plantà, quan els monuments fallers s’obriran pas per a regnar els barris. Els huit monuments de l’Eliana lluiran el seu art i es convertiran en l’epicentre de les activitats de cadascuna de les comissions festives.

Els carrers de l’Eliana tornaran a vibrar els dies 16, 17, 18 i 19 de març a les 14:00 amb l’olor de pólvora de les mascletaes disparades per cadascuna de les comissions falleres de la localitat. Els tradicionals actes com les albaes recorrent totes les comissions o l’Ofrena a la Mare de Déu del Carme no faltaran les vesprades del 17 i 18 de març.

Per a donar fi a unes festes plenes de pólvora, música i germanor, el dia 19 es celebrarà la tradicional missa de Sant Josep a les 12:00 hores. Els correfocs il·luminaran per última vegada els barris fallers a les 19:00 hores i la culminació de les festes arrancarà amb la Cremà dels monuments infantils, a partir de les 20 hores, i la de les dels monuments grans a partir de les 22:30 hores.

L’edil de Cultura Festiva, Juan Espinosa, s’ha mostrat entusiasmat amb l’inici d’aquestes festes que “ompliran els nostres carrers de color, alegria i unió, mostrant l’esperit vibrant de l’Eliana”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà