Llíria: ‘Las costas desde el espacio’ del 26 de febrer al 15 de març

Vore les costes del planeta, a vista de satèl·lit, i deixar-se sorprendre pels oceans i les mars que ens envolten, amb imatges plenes de llum i color, és la proposta de l’exposició ‘Las costas desde el espacio’, nova activitat a Llíria del projecte de divulgació Ciudad Ciencia. La mostra podrà visitar-se a l’edifici Multiusos del 26 de febrer al 15 de març, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 18.30 hores.

En esta exposició, es pot realitzar un viatge espacial a la Badia de Cadis, a la Mar Menor o al delta de l’Ebre i a zones més exòtiques com el golf Pèrsic, les illes Filipines o les Bahames. El seu contingut suposa un acostament a entorns naturals que permet comprendre la seua situació actual i per què molts estan en perill degut a factors com la contaminació, l’augment del nivell de la mar o la presència d’espècies invasores.

Emmarcada en la Dècada dels Oceans proclamada per la UNESCO, la mostra pretén acostar al públic general la investigació marina a través d’imatges captades pels satèl·lits bessons Sentinel-2. Compta amb audioguies, elaborades per Isabel Caballero, investigadora de l’Instituto de Ciencias Marinas de Andalucía del CSIC i comissària de l’exposició, i per la vicepresidència adjunta de Cultura Científica i Ciència Ciutadana del CSIC.

Les imatges són resultat del projecte d’investigació ‘Sen2Coast’ i en elles, s’explica com estos sensors espacials són capaços d’oferir-nos informació indispensable de llacunes, estuaris, albuferes, platges, manglars, deltes o esculls de coral, des d’una perspectiva única per a estudiar i comprendre els processos oceanogràfics i biològics que esdevenen en estes regions tan sensibles. Gràcies a estos instruments, també podem analitzar l’impacte que tenen alguns esdeveniments extrems com a huracans, tifons o tempestes tropicals sobre el litoral per a així poder quantificar les conseqüències dels desastres naturals i del canvi climàtic.

L’exposició s’emmarca en Ciudad Ciencia, un projecte de divulgació científica que el CSIC duu a terme juntament amb municipis com Llíria, amb la finalitat que habitants de localitats de tota Espanya coneguen de primera mà l’actualitat científica i tecnològica.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà