‘Juntes som més fortes’, lema de la campanya del 8M a l’Eliana

cartel 8M

El 26 de febrer arranquen els actes del Dia de la Dona

L’Ajuntament de l’Eliana, en col·laboració amb el Consell de les Dones, celebrarà el Dia Internacional de la Dona en aquest 2024 baix el lema ‘Juntes són més fortes’.

Els actes començaran aquest dilluns, 26 de febrer, amb la presentació de la programació, la col·locació de la pancarta al balcó de l’Ajuntament i la inauguració de l’exposició ‘Dones amb llum pròpia’ en la plaça del País Valencià. Aquesta exposició recull la biografia de dones que han destacat en diferents àmbits com la ciència, la medicina, la literatura o l’activisme feminista.

El 4 de març, el Centre Sociocultural acollirà la presentació del llibre ‘Es la noche y es la aurora’, d’Elvira García Bello. El dimecres 6 s’impartirà un taller d’autodefensa personal organitzat per l’àrea de Joventut, dirigit a dones de 14 a 30 anys. Les inscripcions estan obertes fins al dijous 29 a través d’elijove@leliana.es.

El teatre no podia faltar en la programació. El dijous 7, Teatreliana representarà l’obra ‘La mare pasota’ a la sala Nou Espai. El 8 de març tindrà lloc la lectura de la declaració institucional a les portes de l’Ajuntament i, a continuació, l’eixida de l’autobús a la manifestació del 8M a València. Les persones interessades a assistir a la manifestació encara poden inscriure’s de manera gratuïta fins al dijous 29 a través del correu igualtat@leliana.es o del telèfon 96 275 80 30 (ext 507). Existeixen places disponibles per a persones amb mobilitat reduïda.

El matí del diumenge 10 tindrà lloc la I Trobada Feminista de l’Eliana, baix el lema ‘Juntes som més fortes’, un espai de trobada entre les associacions de dones i feministes locals, com és l’Associació feminista Lliures, Tyrius i Marietes, però també de la comarca, amb entitats de Bétera, la Pobla de Vallbona, Sant Antoni de Benaixeve, Riba-roja de Túria i Vilamarxant.

Serà en la plaça del País Valencià i hi haurà instal·lades carpes informatives, música, espais de debat en matèria d’igualtat, zumba, contacontes i activitats per a les famílies. El públic assistent serà obsequiat amb orxata i fartons i en concloure la Trobada podrà assistir a la mascletà morada que es dispararà en l’aparcament del Poliesportiu.

Dues cites més per a concloure amb la programació, la primera serà el 13 de març amb la xarrada de Reyes Belvis i Pedro Uris titulada ‘Dones que parlem de dones’ sobre dones en les arts i al cinema. A més, el 21 de març, la sessió de Eliescola portarà per títol ‘Construint igualtat. El repte de la corresponsabilitat’.

Paral·lelament, durant aquests dies la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà amb motiu de la commemoració, la Biblioteca publicarà la seua habitual guia de lectura en matèria d’igualtat, l’Oficina de Promoció del Valencià també farà pública una playlist en Spotify de veus femenines en valencià i es duran a terme tallers sobre corresponsabilitat i afectiu sexuals en els centres educatius. Així mateix, s’ha convocat la I Edició del Concurs de Murals per la Igualtat, dirigit als cicles de primària del municipi.

La regidora d’Igualtat, Marta Andrés, ha convidat a la ciutadania a participar de la variada programació que, en aquesta ocasió, té com a objectiu “sensibilitzar sobre la necessitat de la unitat entre totes les dones per a aconseguir la igualtat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà