Festival Ecozine de l’Eliana del 20 al 22 de març

L’Eliana celebra, del 20 al 22 de març, l’Ecozine Film Festival amb el lema #IMAGINA com a seu oficial per cinqué any consecutiu d’aquest certamen de referència en temàtica mediambiental i membre fundador de la Green Film Network.

La Secció Joves, en la qual participen 3.400 alumnes de tot Espanya entre ells de l’Eliana, compta amb una programació de sis curtmetratges (animació i ficció) que els alumnes de primer de l’ESO i primer de Batxillerat de l’IES estan visionant i votant pel Premi del Públic Jove.

La temàtica central d’enguany és el cinema i la literatura com a eines en l’activisme ambiental i serà explorada en els tallers impartits “Des(VELAR)”, que presentaran la poesia com un artefacte que revela nous mons a través de versos que conviden a la reflexió sobre el nostre entorn col·lectiu i personal.

El taller de BioOCA (Observatori Ciutadà Ambiental), dirigit per Manu Cardeñosa, professor de biologia de l’IES de l’Eliana, continuarà la seua labor utilitzant l’eina Línia Verda posada en marxa per l’Ajuntament de l’Eliana per a involucrar la joventut del veïnat en el benestar comú. En aquest context, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, compartirà de quina forma les opinions aportades des d’aquest taller en anys anteriors han contribuït a millorar l’entorn local.

Per a tancar el festival, aquest divendres 22 es durà a terme la ja tradicional ‘Catifa Verda’ oberta al públic en general, amb la projecció de ‘La Ilusión de la Abundancia’ d’Erika González i Matthieu Lietaert. Un documental que se centra en la lluita i resistència de Carolina, Bertha i Màxima contra algunes corporacions en un joc profundament desequilibrat. Posteriorment, es durà a terme un debat amb la participació de Sixto García, responsable de sostenibilitat de l’Acadèmia de Cinema Valencià, la poeta Alicia E. Martínez, els realitzadors del documental (via zoom) i Ana Grau, membre d’Ecozine. L’acte el moderarà Mónica Ibáñez d’Ecozine i comptarà també amb la participació de l’edil Cristina Díaz. Com a tancament, es podrà gaudir d’una performance poètica titulada ‘A dos Versos de Ti’, a càrrec dels poetes Alicia E. Martínez i Isaac Alonso.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà