El talent valencià aconseguix el rècord de 10 nominacions als Goya 2024

La productora de Bétera Nathalie Martínez opta al premi al millor curt documental

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha participat en una trobada amb una representació de la presència valenciana en els Premis Goya 2024, com a recepció prèvia a la gala que se celebrarà dissabte que ve a Valladolid.

Catalá ha destacat “el talent valencià” que en esta edició ha aconseguit “la xifra rècord de 10 nominacions als Goya, la major representació valenciana en la cita més important del cinema espanyol”.

La primera edil ha afirmat que “ens sentim molt orgullosos del bon fer i de la professionalitat del sector audiovisual valencià, un treball reconegut a través d’estes nominacions i des del consistori els desitgem que es materialitzen en premis i tornen de Valladolid amb les mans plenes d’estatuetes”.

L’alcaldessa s’ha reunit amb Pablo Muñoz i Leticia Montalvá com a representants de “Becarias”, nominat a Millor curt d’animació; Jorge Acosta productor de “Todo está perdido”, nominat en la mateixa categoria; i amb Diana Acién, Rocío Benavent, Verónica Cortes i José Manuel Camino per “Todo bien”, també nominat a Millor curt d’animació.

Així mateix, han assistit Javier Polo, Juan José Moscardó, Nathalie Martínez, Maximiliano Valero, Jorge Mariano Collantes i Fernando Cervera representant el curtmetratge documental “Una terapia de mierda”.

Nominacions valencianes

En la categoria de Millor pel·lícula d’animació, el director Juan Jesús García Galocha i el productor requenense, Toni Novella, estan nominats per “Momias” i Fernando Trueba i el valencià Javier Mariscal per “Dispararon al pianista (They Shot The Piano Player)”.

Com a Millor llargmetratge documental estan nominats “Mientras seas tú, el aquí y ahora de Carme Elias”, de la directora establida a València, Claudia Pinto, i la productora valenciana Nakamura Films, i que ha comptat amb ajudes de l’IVC La Filmoteca Valenciana; i “Contigo, contigo y sin mí”, d’Amaya Villar i produït per Carlo d’Ursi per a la productora dianense Montgó Films, juntament amb Potenza Produccions i Magnética Cinema.

Així mateix, quatre produccions valencianes han sigut nominades en les tres categories de curtmetratge: ficció, documental i animació. Com a Millor curtmetratge de ficció, està nominat “Carta a mi madre para mi hijo”, dirigit per Carla Simón i produït per Elàstica Film i María Zamora.

En l’apartat de Millor curt documental ha sigut nominat “Una terapia de mierda”, dirigit per Javier Polo i produït per Javier Polo, Jorge Acosta, Juanjo Moscardó, Maxi Valero i Nathalie Martínez per a Cosabona Films, Inaudita, Los Hermanos Polo i Wise Blue Studios. Este curt també compta amb les ajudes a la producció de l’IVC.

Com a Millor curt d’animació destaquen tres produccions: “Todo está perdido”, de Carla Pereira i Juanfran Jacinto i les productores valencianes Mammut Films i Inaudita; “Becarias”, de Marina Donderis, Marina Cortón i Núria Poveda i la productora Pangur Animation; i “Todo bien”, dirigit per Diana Acién i produït per Rocío Benavent (Saltarinas). Estos dos últims han comptat amb la subvenció de l’IVC.

En la categoria de Millor música original ha sigut nominat el compositor Arnau Bataller per “La paradoja de Antares” i en la categoria Millor maquillatge i perruqueria, Sarai Rodríguez juntament amb Noé Montes i Óscar del Monte per “Valle de

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà