L’Eliana commemorarà la República de l’11 al 19 d’abril

cartel eliana

La localitat de l’Eliana celebrarà, de l’11 al 19 d’abril, els actes en commemoració de la República, que organitza l’Ajuntament en col·laboració amb el Centre d’Estudis Locals (CEL). El primer acte tindrà lloc aquest dijous amb la inauguració de l’exposició ‘Cinema i república’ i la projecció de la pel·lícula ‘Terra i llibertat’. La mostra, a càrrec de Pedro Uris, gira entorn d’una selecció de professionals que van haver d’exiliar-se després del colp d’estat. A continuació, es projectarà la pel·lícula de Ken Loach, amb la presència de l’actriu Rosana Pastor. Tots dos actes compten amb la col·laboració de l’associació feminista Lliures.

Ja la setmana vinent, dimarts 16 se celebrarà la conferencia ‘Cinema, república i educació’ a càrrec del ponent Jaume Carbonell, en la qual ressaltarà els valors i metodologies que va incorporar el projecte educatiu republicà. Els actes seguiran amb cinema en pantalla gran dijous 18 amb ‘El maestro que prometió el mar’, inspirada en la vida d’Antoni Benaiges que, gràcies a una metodologia d’ensenyament pionera i revolucionària per a l’època, va transformar la vida dels seus alumnes. Les entrades estan ja disponibles a Elientrada.

La cloenda arribarà divendres 19 i comptarà amb la projecció del curtmetratge ‘La voz queda’, de Laura Pérez, sobre la memòria dels majors després de la guerra i l’actuació del grup Dissonants, amb cançons que acostaran al públic a l’època.

Tots els actes tindran lloc a les 19 hores a la sala Almudena Grandes del Centre Sociocultural.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà