Festival de patrimoni i història IberLlíria el 25 i 26 de maig

cartel iberlliria

L’Ajuntament de Llíria, a través de la Regidoria de Turisme, ha organitzat una nova edició del Festival IberLlíria, que se celebrarà este mes de maig, en el cap de setmana del 25 al 26.

   Visit Llíria oferirà una àmplia programació dissenyada amb el propòsit de difondre esta etapa històrica de vital importància en el passat de la ciutat edetana. S’iniciarà amb les jornades de portes obertes al jaciment arqueològic del Tossal de Sant Miquel, el cap de setmana del’IberLlíria, però continuarà durant els mesos de juny, setembre i octubre amb visites guiades per especialistes en dos dissabtes de cada mes amb un preu molt reduït. També, els centres educatius que estiguen interessats tindran dos dies reservats a l’octubre per a fer una visita a este enclavament històric.

 Les activitats d’IberLlíria se centraran en la recreació històrica i interpretació del patrimoni iber a la localitat edetana. A més de visites guiades gratuïtes al propi jaciment del Tossal de Sant Miquel, s’oferiran tallers d’arqueologia i recreacions artístiques. Les persones assistents podran vestir-se com un iber, crear el seu propi guerrer o experimentar amb l’arqueologia. Este programa es realitzarà el dissabte 25 i el diumenge 26 de maig entre les 11.00 i 1430 hores.

  Per al regidor de Turisme i Ciutat Creativa, Paco García, “el visitant té l’oportunitat perfecta per a submergir-se en l’època ibera i conéixer de primera mà l’antiga Edeta, la metròpolis més significativa d’esta civilització al nostre país, capital de l’Edetània, on va viure el famós règul iber Edecon i on es van elaborar les més conegudes ceràmiques iberes del món com el Vas dels Guerrers”.

 El festival està emmarcat en la ‘Ruta dels Íbers’ que promociona el Museu de Prehistòria de la Diputació de València. Per a participar en les visites guiades d’IberLlíria 2024 és necessari reservar prèviament a través de l’APP o la web municipal. Per a la resta d’activitats, l’accés és lliure.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà