Llíria convoca el concurs literari ‘Pascual Enguídanos’

L’Ajuntament de Llíria ha obert hui el termini d’inscripció per al certamen de relats curts en castellà i valencià ‘Pascual Enguídanos-George H. White’ 2024. El concurs, que organitza la Xarxa Municipal de Biblioteques, complix enguany la seua desena edició.

Els treballs es podran presentar fins al pròxim 3 de setembre.

En este certamen poden participar totes les persones majors de 18 anys residents a la Comunitat Valenciana, sense distinció de nacionalitat, i que no hagen sigut guardonades en l’última edició.

Les obres hauran de ser inèdites i no haver sigut premiades en concursos anteriors a la data de la convocatòria. La temàtica serà l’aventura, en qualsevol gènere i modalitat: fantasia, policíaca, històrica, ciència-ficció, western o viatges.

L’organització concedirà un primer premi, tant en castellà com en valencià, dotat amb 800 euros. A més, les persones finalistes en cada categoria rebran un guardó de 400 euros.

La regidora de la Xarxa Municipal de Biblioteques, Reme Tordera, ha assenyalat que, després de deu edicions, “és un certamen plenament consolidat, que cada any servix per a retre homenatge al nostre escriptor local Pascual Enguídanos, precursor de la ciència-ficció a Espanya, i l’obra del qual està molt reconeguda per la crítica nacional i internacional”. Però a més, “amb esta iniciativa promovem des de la nostra ciutat la creació literària i donem suport a la promoció dels escriptors i escriptores”.

Les bases del certamen de relats curts en castellà i valencià ‘Pascual Enguídanos-George H. White’ 2024 estan disponibles en el web de la Biblioteca Municipal de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà