Llíria: Fòrum Internacional de Direcció

La Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de l’Asociación Española de Directores de Orquesta (AESDO), ha organitzat la segona edició del Fòrum Internacional de Direcció ‘Llíria, City of Music’, que se celebrarà els dies 18 i 19 de juliol, als matins, al conservatori de la localitat.

En la trobada participaran professionals de la direcció i gestió musical de tota Espanya, en les diferents conferències i taules redones que es desenvoluparan al llarg de les dos jornades.

En la primera, el president d’AESDO i director artístic de la Banda Simfònica Municipal de València (BSMV), Cristóbal Soler, obrirà el cicle amb la xarrada “Por qué la existencia de AESDO?”. A continuació, el director adjunt de Música i Cultura Popular del’Institut Valencià de Cultura (IVC), Joan Cerveró, oferirà la conferència “Las jóvenes orquesta sinfónicas en la actualidad”. La jornada conclourà amb la taula redona “La dirección musical, un fenómeno social en el siglo XXI” amb la participació de la directora acadèmica de la JONDE Ana Comesaña, el director d’orquestra Manuel Galduf i Joan Cerveró.

El programa del 19 de juliol començarà amb la conferència “Las orquestas sinfónicas españolas en la actualidad” a càrrec d’Andrés Lacasa, gerent de l’Orquestra Simfònica de Galícia i president de l’Asociación Española de Orquesta Sinfónicas. També comptarà les xarrades “Las bandas profesionales municipales españolas” de la gerent de la BSMV Sonia Cano, i “Las bandas amateurs de la Comunitat Valenciana” oferida pel director d’Estratègies i Projectes de l’Ajuntament de València, Manuel Tomás. El fòrum finalitzarà amb la taula redona “La relación entre el mundo amateur y el profesional de la música” en la qual participaran Andrés Lacasa, el director de la Banda Primitiva, Pedro Vicente, i el de la Unió Musical de Llíria, Vicent Balaguer.

La regidora de Cultura, María José Llopis, ha destacat que esta trobada, “que suposa la prolongació del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra que celebrem bianualment, representa un magnífic espai per a compartir experiències en l’àmbit de la música, des de Llíria com a Ciutat Creativa de la UNESCO”.

Programa paral·lel de concerts

Llopis ha assenyalat que el Fòrum “comptarà amb una programació de concerts paral·lela i enguany podrem disfrutar amb l’actuació d’una formació de gran prestigi com és la Joven Orquesta Nacional de España”.

La JONDE, sota la direcció de Pablo González i acompanyada pel violinista Francisco Fullana, actuarà el dijous 18 de juliol a les 20.00 hores al teatre de la Banda Primitiva. Oferirà un atractiu programa amb obres de Strauss, Saint-Saëns, Albéniz i Ravel. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

La JovenOrquesta Nacional de España, pertanyent a l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM)  del Ministeri de Cultura, va ser creada el 1983 amb el propòsit de formar al més alt nivell a músics espanyols en l’etapa prèvia a l’exercici de la seua professió. Ha sigut dirigida per reconegudes batutes de prestigi nacional i internacional, i ha realitzat gires per tot el món.

Dins d’esta programació, el divendres 19 de juliol, a les 20.30 hores a la plaça Partidors, actuarà l’Octeto Sorolla amb el concert ‘Serenatas Mozart’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà