Benaguasil celebra jornades per a joves per a conéixer l’Agenda 2030

jornades Benaguasil 2030

Uns 60 alumnes de l’IES de Benaguasil han participat en el projecte europeu BRIDGE2030

Uns 60 joves d’entre 13 i 14 anys de l’IES Benaguasil han participat en el projecte cofinançat per la Unió Europea BRIDGE2030, en el marc de les Activitats de Participació Juvenil del Programa Erasmus+. La iniciativa, liderada per l’Ajuntament de Benaguasil compta amb el suport de la Fundació Finnova i pretén acostar l’Agenda 2030 a la joventut i implicar els joves en la vida política del municipi.

La primera activitat, “Formant-nos en l’Agenda 2030 i els ODS”, s’ha dut a terme en el Centre Multifuncional BClub els dies 10 i 11 de febrer, i ha comptat amb la participació del regidor de Projectes Europeus, Stephane Soriano, que ha aprofundit tant en l’Agenda 2030 com en els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS).

La jornada, dirigida a l’alumnat de 2n d’ESO, s’ha dividit en dues parts. En la primera d’elles experts en la matèria han realitzat ponències sobre esport i salut (Jesús Calafora), igualtat i serveis socials (Felipe Fraile), aliances i participació (Bartolomé Nofuentes), educació i ocupació (Jose Juan Sanz), sostenibilitat (Carlos Pérez) i emprenedoria (Minerva Castillo i Javi Herrero).

Posteriorment juntament amb els ponents i regidors l’alumnat ha treballat en grups, proposant propostes locals que ajuden i fomenten la consecució dels ODS a Benaguasil i debatent el futur que volen per al seu municipi.

Les jornades han finalitzat amb l’exposició de les propostes debatudes, clausurant l’esdeveniment l’alcalde Ximo Segarra.

El regidor de l’àrea, Stephane Soriano s’ha mostrat satisfet pel desenvolupament d’aquestes jornades que “aporten una mirada integral i precisa sobre la situació dels ODS, i que han servit per a reflexionar i identificar les iniciatives més innovadores per a sensibilitzar i donar a conéixer a la joventut de Benaguasil l’Agenda 2030”.

L’edil ha destacat la importància de continuar treballant en les activitats de participació juvenil del Programa Erasmus+ que “promouen, impulsen i faciliten la participació dels joves en la vida democràtica d’Europa a nivell local, regional, nacional i europeu”, i ha avançat la creació d’un “Consell de la Joventut o una altra organització juvenil que, amb el suport de l’Ajuntament, lidere i promoga activitats juvenils en el municipi i defense els drets i objectius dels més joves”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà