Benaguasil se suma a la campanya “La Plantà del Vidre”

Aquesta iniciativa serveix per a conscienciar sobre la gestió dels residus d’envasos de vidre

L’Ajuntament de Benaguasil se suma un any més a la campanya posada en marxa per Ecovidrio per a fomentar el reciclatge de vidre durant les Falles, una de les èpoques de major consum d’aquest material.

Sota el títol ‘La Plantà del vidre’, la iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania i especialment als fallers i falleres, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes.

En la presentació de la campanya han estat l’alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, el tècnic de Ecovidrio Manuel Sala, la regidor de Medi Ambient, Patricia Merenciano i representants de la Junta Local Fallera de Benaguasil.

Per a donar-li visibilitat a la campanya s’han vinilado els contenidors de vidre pròxims als casals i a més, educadors ambientals visitaran els casals per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que això reporta al medi ambient i la societat.

Una plantació d’arbres com a premi

El municipi guanyador de la campanya ‘La Plantà del vidre’ serà el que més punts aconseguisca per incrementar la recollida de vidre respecte al mateix període de l’any anterior, i per la difusió que faça de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d’arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd de Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d’envasos de vidre. En aquest últim cas, el premi serà un mini iglú amb la imatge de cam

“La Plantà del Vidre” compta també amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio i els municipis participants, aposten per col·laborar amb els fallers i falleres per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà