Minut de silenci per l’assassinat de Florica i el seu fill

Concentració silenciosa en Llíria on residia la familia

Benaguasil ha guardat al migdia un minut de silenci en solidaritat amb els familiars i amics de Florica i el seu fill Gabriel, que van ser assassinats aquest divendres en aquest municipi suposadament per la parella d’ella amb una escopeta, després del que es va suïcidar.

També hi ha hagut una concentració silenciosa en Llíria, on tots dos residien, encapçalada per l’alcalde, Joanma Miguel, qui ha expressat la “total repulsa enfront de la violència de gènere en totes les seues formes” i ha anunciat tres dies de dol a partir a partir d’aquest diumenge.

La concentració de Benaguasil s’ha fet a les portes de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència l’alcalde de la localitat, Joaquín Segarra; la vicepresidenta segona del Consell, Susana Camarero; i el subdelegat del Govern a València, José Rodríguez, regidors de l’equip de Govern i representants dels grups municipals, a més de veïns.

L’alcalde de Benaguasil ha assenyalat que l’estat d’ànim del poble és “d’angoixa” i de “ràbia”, perquè “no hi ha dret al fet que ningú haja de segar la vida d’una altra persona”, sobretot de les que són més pròximes, i perquè el “respecte a la vida” ha d’estar per damunt de tot.

Segarra ha transmés un missatge d’afecte a la filla i germana de les víctimes, a la qual ha dit que estaran al seu costat sempre que el necessite, i ha demanat no acostumar-se a aquests minuts de silenci.

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha transmés en aquest “dia trist” les condolences del Consell a la filla de Florica i germana de Gabriel, així com a les germanes de la dona, que segons ha explicat estan sent ateses pels Centres Dona 24 Hores.

Camarero ha assenyalat que encara està pendent de confirmar per la Delegació del Govern contra la violència de gènere que es tracta d’un assassinat masclista, i ha avançat que si finalment és així la Generalitat convocarà un minut de silenci.

La vicepresidenta ha demanat a totes les dones “que es cuiden i que ens deixen cuidar-les”; ha reivindicat la “tolerància zero” contra la violència masclista, i ha destacat que totes les Administracions, des de local a l’autonòmica i l’estatal, van “de la mà unides per a lluitar contra aquesta xacra”.

El subdelegat del Govern a València, José Rodríguez, ha indicat que aquest dissabte han volgut acompanyar al poble de Benaguasil “en aquest dolor per aquest fet tan tràgic” i mostrar que les Administracions han d’estar “tots junts en la lluita contra qualsevol tipus de violència”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà