Els plenaris se celebraran cada tres mesos, tot i la proposta socialista de fer-los cada mes

El primer plenari de la nova legislatura va celebrar-se ahir a Benissanó i la proposta efectuada des del PSOE de celebrar els plenanaris cada mes va ser rebutjada per l’actual equip de govern, del PP.

José García

La proposta efectuada pels socialistes de Benissanó de celebrar plenaris cada mes, amb l’objectiu d’aprofundir en la transparència i la millor feina de control de l’acció de govern, dirigit per la popular Isabel Castellano, va ser tombada per la corporació local.

Des del PSOE manrasà es diu que esta proposició es feia per cumplir amb l’objectiu marcat al programa electoral socialista, en què existía un compromís per “avançar en la participació dels veïns en la gestió municipal”. Amb un Plenari mensual, tant l’oposició local com els habitants de Benissanó podrien fer les seues preguntes als actuals dirigents cada 30 dies.

Esta proposta socialista no va prosperar i l’actual corporació va aprobar la proposta popular de fixar la celebració dels plenaris cada tres mesos, cosa que ha generat critiques des de les files socialistes: “Finalment, el govern local del PP ha imposat les seues condicions i, en dur endavant la celeració dels plenaris cada 3 mesos, opta per complir només amb el mínim fixat en la llei”.

La portaveu socialista a Benissanó, Silvia Sanz, considera que esta manera d’actuar del govern local “sols persegueix apartar a l’oposició del dia a dia de la gestió de l’Ajuntament i evitar les preguntes i la tasca de control que l’oposició ha de portar a cap”. Als Plenaris Ordinaris, els veïns poden també fer les seues preguntes, al torn de ‘Precs i Preguntes’.

“Sols podrem preguntar als dirigents locals una volta cada tres mesos i, a més, l’alcaldessa pot reservar-se el dret de contestar al plenari següent; per tant, en esta legislatura pot donar-se el cas que una pregunta tarde sis mesos en ser contestada. És això el que entén Isabel Castellano per participació i transparència en la seua gestió?”, es pregunta Sanz.

10 comentaris
 1. Jo vinc a fer una reflexió després de veure les votacions que tenen els comentaris d’aquesta pàgina.

  1- La majoria de comentaris van encaminats a dir que s’haurien de fer més plenaris per a:

  -Millorar la transparència.
  -Escoltar al veïnat del poble.
  -Resoldre problemes del poble.

  2- Les votacions dels comentaris són totes negatives. En torn als -30 vots.

  I ara ve la reflexió. Vol dir això que gent del poble entra a votar i que està, sorprenentment, en contra dels tres subapartats del punt 1? No volen transparència? No volen escoltar al veïnat? No volen resoldre problemes del poble? No entenc massa bé eixos vots…

  Si algú que ha votat en contra, a més de votar pot explicar el per què del vot negatiu, li estaria molt agraït.

 2. A mi el que aço me pareix,es que a l’alcaldessa i els seus,els dona igual que Benissano vaja be o no,que els veins necessiten algo o no,per a mi es que estos del pp passen de tot….

 3. Pero digo yo,si los concejales de Benissano no cobran,deberian hacer plenos todos los meses y asi mirarian lo que al pueblo le hace falta,si los vecinos tienen alguna queja etc..

 4. por lo que yo se, un pleno ordinario cada 3 meses es lo mínimo que se exige por ley para un municipio como este, es decir, menos ya es imposible y solo en estos plenos es donde se pueden hacer ruegos y preguntas que no tengan que ver con el orden del día. Lo que se pretende es hacer plenos extraordinarios donde ya no hay esa posiblidad. Vamos una indecencia democrática y una indecente transparencia

 5. 3 meses i mientras tanto qué? No quieren dar cuentas. Pues hay muchas cuentas que dar, muchos asuntos que resolver y poco dinero en las arcas municipales. El equipo de gobierno debe ponerse las pilas y no hacer como si no pasara nada. Hay que dar la cara a la realidad y a los vecinos, pero no, la cara solo la dan si hay una cámara por medio y la noticia les beneficia, entonces sí se dan codazos por salir pero cuando se trata de asuntos verdaderamente importantes ni se les ve ni se les espera.

 6. No fan més que llevar-li al veí la possibilitat de fer precs i preguntes. El veí que vote i després, quan menys pregunte millor. I lo pitjor és que deuríem estar acostumbrats a no rebre explicacions. No volen preguntes als plens així com tampoc responen als escrits dels veïns. Transparència total.

 7. ¿El equipo de govierno se va a reunir cada 3 meses?pienso que no y tomara decisiones por decreto de alcaldia….POCA TRANSPARIENCIA, lamentable si habia poca con esta medida NADA

 8. A dia de hui, aixo ja passa, algun escrit de l’ajuntament te resposta? jo dic que no, conec casos, i a mes a mes en el meu cas, tots els escrits que he fet, han caigut en sac trencat, i si ara van a debatir els problemes del poble cada 3 mesos anem apanyats. Segueixen aplicant el aqui mando yo, podrien agafar exemple d’alguns alcaldes de altres pobles, on han fet particip a l’oposicio donant-los inclos alguna concejalia, aixo ja passava en benissano hasta que el PP va obtindre la majoria.
  podriem tornar arrere en eixe cas i segur que tot funcionaria millor, ja que tots els veins estariem representats i a mes es treballaria en conjunt.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.