Compromís presenta al Camp de Túria la campanya #TracteJust

tracte

Joan Baldoví i Maria Josep Amigó participen en l’acte a l’Ajuntament de Bétera

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el diputat de Compromís a les Corts, Juan Ponce; el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó i l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, han presentat hui al saló de plens de l’Ajuntament de Bétera la campanya #TracteJust que la coalició ha posat en marxa “perquè la gent prenga consciència de la doble discriminació que pateixen els valencians per part del govern central del PP” i implicar tota la societat civil en aquesta reivindicació.

“D’una banda som l’autonomia pitjor finançada i de l’altra som el territori que menys inversions rep de tot l’estat. Som pobres i paguem com si fórem rics”, ha destacat Maria Josep Amigó, en la roda de premsa, i ha lamentat que “amb un finançament just podríem, entre altres coses, acabar amb els barracons, construir 78 noves escoles i eliminar les llistes d’espera de la dependència”.

Joan  Baldoví, ha afirmat que “o ens plantem o l’Estat seguirà tractant-nos amb la mateixa displicència que porta fent-ho tots aquests anys de govern de Mariano Rajoy a Madrid” i, com el diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha qualificat de “traïdors” als diputats valencians del PP i Ciudadanos, els quals, “han votat alegrement a favor d’uns pressupostos infames per als valencians i en contra de les 200 esmenes presentades per Compromís a aquests”.

Ponce ha explicat com tots els grups parlamentaris a les Corts Valencianes van acordar rebutjar els pressupostos i coordinar esmenes per a revertir la discriminació però que “malauradament ni PP ni Ciudadanos són de fiar i a la primera de canvi van trair la confiança dels valencians”.

La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha explicat detalls de la campanya #TracteJust, i ha remarcat que aquesta s’allargarà durant els pròxims dos anys. “No pararem fins a fer-nos visibles, és una qüestió d’urgència. El posicionament del PP en contra d’un finançament just és una broma de mal gust”.

L’alcaldessa de Bétera ha destacat que “amb un finançament just a la nostra comarca es podria fer un pla de conservació del Parc Fluvial del Túria a Pedralba, realitzar obres al barranc de Mandor per a evitar llançar vertits contaminants provinents de l’Eliana, Riba-roja i la Pobla, augmentar la capacitat de desaigüe per a protegir de les inundacions als pobles anteriors o posar en marxa la desnitrificadora d’aigües de l’Eliana que duu construïda des de març de 2011”.

Alemany ha destacat la necessitat d’acudir “tots i totes, siguen del color polític que siguen, a la manifestació del 18 de novembre per a reivindicar una millora del finançament”, una manifestació que es preveu massiva i on “els ajuntaments tenim molt a dir degut a que ho estem passant molt malament i es la nostra obligació fer-ho saber a la gent i animar-la a que participe”.

tracte3

Després de la roda de premsa han participat en un esmorzar amb empresaris i representants dels comerciants comarcals que han mostrat el seu suport a la campanya ja que, com ha assegurat el portaveu a Madrid de Compromís, Joan Baldoví, “la discriminació que patim de part de l’Estat, tant pel que fa al deute històric, un sistema de finançament nefast amb el País Valencià i uns pressupostos que ens maltracten, afecten directament a l’economia de cadascun dels nostres municipis i entre ells els d’esta comarca”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà