Explosió de color, olor i música a la ‘rodà’ del dia gran de Bétera

alfabegues 18 2
Foto: Geno Sales

Més d’11 tones de confeti

La localitat valenciana de Bétera ha celebrat este dimecres 15 d’agost, el seu dia gran amb la tradicional Rodà de les Alfàbegues.

Així, a les 8 del matí la comitiva dels majorals es concentrava a les portes de l’Ajuntament de Bétera per començar amb la cercavila i recollir a les dues obreres fadrines, Júlia Garrido i Mireia Picher.

alfabegues 18 3
Foto: Geno Sales

Allí es trobava també bona part de la corporació municipal encapçalada per l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i el Diputat Nacional de Compromís, Joan Baldoví, que no ha volgut perdre el dia més especial de l’any per als veïns i veïnes de la localitat.

Passades les 10 del matí les plantes gegants eixien de l’Hort de les Alfàbegues per recórrer els carrers de la localitat complint un itinerari vistós, alegre en què la música, els milers de quilos de confeti, l’olor de les plantes i, sobretot, la gran quantitat de gent han fet que un any més l’ofrena haja sigut espectacular.

Foto: Geno Sales

Els majorals de 2018 no han escatimat en confeti, en total han llançat més d’11 tones que han desencadenat la bogeria entre el públic, sobretot en els xiquets que han arribat a nedar entre confetis.

Entre “Voltetes” de les alfàbegues i “Voltetes” de les dos obreres, que han aguantat amb un ampli somriure tota l’ofrena, la comitiva ha anat arribant a l’església de la Puríssima, on ha tingut lloc un dels moments més emocionants, quan les obreres casades, Cristina Boví i Maria José Ruiz, han posat amb tot l’afecte les mantellines a les obreres més joves abans d’entrar a l’església.

alfabegues 18 5
Foto: Geno Sales
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà