Els llauradors de Bétera ixen al carrer per demanar solucions que eviten l’enfonsament del sector citrícola

Centenars de persones van eixir ahir al carrer

Centenars de persones van eixir ahir al carrer a la concentració convocada a Bétera per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador en defensa del sector citrícola. La localitat se sumava amb este acte a les protestes de 64 municipis per exigir la paralització del pacte comercial amb Sud-àfrica.

L’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i la regidora d’Agricultura, Cristina Ballestero, van ser les encarregades de llegir el manifest de la plataforma. “La citricultura de les comarques de Castelló, en particular, i de la Comunitat Valenciana en general està travessant la pitjor campanya de les últimes dècades. Esta situació afecta també la pèrdua de rendibilitat dels productors de cítrics i la competitivitat d’un sector clau per als nostres pobles”.

Van reclamar modificar l’acord signat per la Unió Europea amb Sud-àfrica i amb altres cinc països de l’Àfrica meridional i exigir la màxima cautela, control i inspecció fitosanitària per evitar l’entrada de plagues i malalties. A més van sol·licitar garantir els drets dels productors agraris i implementar les ajudes directes als citricultors que s’han vist afectats negativament en esta campanya. “Tots tenim un camp i donem de menjar al que ve a collir, a qui ve amb el camió, al dels caixons, a les dones del almacén… però nosaltres no recollim res i et toca pagar de la teua butxaca, no traguem prou i tindrem que tancar el grifo. Demanem als polítics que solucionen este problema”, va explicar Manolo González de la Comunitat de Regants del Canal.

Per la seua banda Bruno Navarro, de la Cooperativa Agrícola de Bétera, va demanar als assistents que estengueren el conflicte i assistiren a les properes mobilitzacions, “no és només cosa de l’agricultor, afecta molta gent, va contra un sistema de vida, una organització del territori i
una manera de viure. Hi ha molta gent que depén de les taronges que nosaltres cultivem, si ens cansem o ens ho posen impossible el mal serà molt gran i de difícil solució”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà