El Castell de Bétera deixarà de ser de color rosa

castell de betera canp de turia

Els veïns van conéixer com serà la rehabilitació

120 veïns van visitar dissabte passat el Castell de Bétera i conéixer de primera mà com serà la rehabilitació d’aeste edifici històric gràcies a les explicacions dels arquitectes que han redactat el projecte d’execució i que seran els encarregats de dirigir la recuperació, Tirso Ávila, José Manuel Climent, Alberto Marco, Andrés Llorent, i l’arqueòloga, Carmen Marín

L’objectiu de la primera fase de les obres serà lliurar a l’edifici dels revestiments que es van col·locar en la intervenció dels anys 80. D’esta manera el castell deixarà de ser rosa i tornarà a tindre l’aspecte original, intentant recuperar els materials originals que van ser coberts

El revestiment s’eliminarà de l’exterior del castell i també de l’interior, juntament amb els sòls de terrasso, i el sòl radiant que està provocant que la humitat puge per les parets de l’edifici. “El procés de restauració del castell serà llarg i haurem d’estar molt damunt de totes les estructures. Els primer que farem és netejar el castell, netejar el revestiment rosa que en algunes parts ja s’està caient. La nostra prioritat inicial és recuperar a nivell visual el que era la imatge del castell, almenys recuperar la part històrica de les fàbriques, els tapials i els carreus. Ara mateix tot està baix un revestiment cosmètic, com una pell, un vel que el tapa. Però el castell és pedra, són marques, ferides i cicatrius que conten una història”, van explicar

castell de betera camp de turia

Està previst que es programen més visites quan avancen les obres, “volem que els veïns formen part del projecte de recuperació del castell, volem que aporten la seua opinió i el seu punt de vista sobre el que es va fent. És un procés obert i volem que els veïns de Bétera senten que forma
part d’ell”, va explicar el regidor de Patrimoni, Joano Baudés.

L’objectiu és que es veja un castell “més semblant al que és un castell de debò, amb pegats, clivelles segellades, amb trams d’un material i d’uns altres. El resultat pot ser xocant per a totes aquelles persones que s’han acostumat a veure un castell rosa i homogeni. El que volem és que els veïns
sàpien perquè s’ha fet així i que ho difongueu, perquè aquells que pregunten i que ho vegen de fora, puguen entendre-ho”, han explicat

Dividits per grups, els assistents van recórrer durant dues hores les estades de l’edifici i van anar descobrint elements impropis com l’escala, que va ser col·locada allí en la intervenció dels anys 80 i que probablement procedeix d’una masia.

No Comments Yet

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.