“No podem oblidar d’on venim i, sobretot, què ens definix i ens diferencia d’altres alternatives polítiques al País”

cristina alemany

Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera

El cap de setmana del 26 i 27 de juny, el Bloc-Compromís celebra el seu conclave, un any després del que estava previst a causa de la pandèmia. La portaveu del grup municipal Compromís per Bétera, Cristina Alemany, s’ha sumat a la candidatura encapçalada per l’alcalde de Bellreguard, Alex Ruiz, que aspira a convertir-se en secretari general de la formació en aquest congrés nacional.

Què t’ha portat a fer el pas d’integrar-te en la candidatura alternativa?

La candidatura encapçalada per Àlex Ruiz m’ha tornat a il·lusionar. El fet més important és que des d’aquesta candidatura s’haja posat el focus en la militància, en la base, en els col·lectius locals del Bloc que, al remat, som els qui estem al carrer i sabem de les necessitats, dels problemes, del dia a dia dels pobles i de les ciutats i de les persones que hi viuen. Perquè oblidar-se de la militància suposa en molts casos allunyar-se de la realitat i, per tant, viure d’esquena allò que veritablement necessita el país on vius.

Quines diferències hi ha amb l’oficialista Àgueda Micó?

Formem part d’un mateix projecte polític, això no es pot perdre mai de vista, independentment de la candidatura a la qual representem. Del que es tracta és de millorar aquelles qüestions que no han funcionat bé des del 2016, quan se celebrà l’últim Congrés del Bloc. Per tant, es tracta d’aportar noves estratègies internes per a evitar caure en les mateixes errades, amb una única finalitat, enfortir el Bloc arreu del País. Ara bé, és evident que si hi ha dues candidatures, hi ha dos projectes diferents. En aquest cas, la candidatura encapçalada per Àlex Ruiz representa l’aire fresc: uneix joventut i experiència, sense rebutjar cap de les dues, sinó fent-les complementàries i necessàries per a aquest canvi intern. Apostem per l’enfortiment del municipalisme sense deixar de costat ni diluir l’altre tret definitori del Bloc, el valencianisme.

Apostem per l’enfortiment del municipalisme sense deixar de costat ni diluir l’altre tret definitori del Bloc, el valencianisme

Coratge és el lema de la campanya, amb quina accepció es queda: Valor, decisió i apassionament o ràbia, enuig o disgust.

Coratge és una paraula positiva, que implica com bé dius, valor, decisió, apassionament, però també atreviment, per donar el pas i intentar canviar les coses; esperança, per aconseguir recuperar la il·lusió d’aquelles persones que per qüestions diverses s’han desencisat i resolució, per actuar amb el convenciment que podem aportar idees positives al Bloc.

Un dels principals punts del debat previ ha sigut el caràcter nacionalista de la formació.

Efectivament, no podem oblidar d’on venim i, sobretot, què ens definix i ens diferencia d’altres alternatives polítiques al País. Si aigualim un dels pilars que ens distingeixen de la resta, en què ens convertirem? Perquè ser nacionalista implica una forma de concebre el món on vius, posar el focus en els problemes que afecten al dia a dia dels valencians i les valencianes. També reivindicar qüestions essencials que altres formacions polítiques no han sigut capaces de fer o no ho han fet amb la contundència que caldria.

Venint de la política municipal com a alcaldessa i regidora, quin paper ha de jugar el municipalisme en les polítiques del Bloc?

Tot. És el cor de les polítiques del BLOC, venim demostrant-ho des de fa molts anys amb regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses arreu del País. Abandonar els col·lectius, suposa abandonar el projecte de País que tenim i diluir un altre dels pilars del BLOC. Cal posar el punt de mira en els col-lectius, dotar-los amb els recursos necessaris, però també escoltar i donar tota l’estima perquè continuem creixent.

Vull donar visibilitat i també veu a la nostra comarca al si del partit

Quin pes han de  tindre les comarques, com la de Camp de Túria?

Eixe és un altre dels punts que em van fer prendre la decisió de donar suport i sumar-me a la candidatura d’Àlex Ruiz. Donar visibilitat i també veu a la nostra comarca al si del partit.

Com valora la gestió de l’actual executiva?

Hi ha coses millorables, però no hem de’oblidar que totes i tots som del mateix partit i que, per tant, hi ha moltes qüestions que compartim. El fet d’aconseguir llocs de responsabilitat, ha fet perdre en alguns casos la perspectiva i deixar en un segon terme el municipalisme.

Què queda per fer i com?

Molt, no podem sentir-nos satisfets i menys encara acomodar-nos i pensar que està tot fet, cal continuar treballant per enfortir el BLOC, els col·lectius, les comarques, ja que això suposarà també enfortir el projecte que encetàrem conjuntament amb el companys i companyes de Compromís.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà