La Diputació de València assigna 3,8 millones de euros a l’Hospital Psiquiàtric de Bétera en 2014

El Camp de Túria
L’ent provincial ha anunciat que destinarà 3.871.000 euros a l’Hospital Psiquiàtric de Bétera, dins d’uns pressupostos provincials que es situaran en 116.145.240 euros en l’àmbit del Benestar Social. Des de la formació política opositora UPyD, per contra, s’ha criticat la situació en què es troba este centre mèdic.

José García

La Diputació de València explica que destinarà més de 116 milions d’euros a assistir en temes socials als ajuntaments de la província de València i, en especial, als municipis de menys població (i per tant, amb menys recursos econòmics).

Amparo Mora, diputada de Benestar Social i Sanitat, ha dit que els del 2014 “són els pressupostos més socials que mai s’han fet, perquè la situació actual ho requereix”. Des de l’en t provincial s’explica que l’Hospital Psiquiàtric de Bétera, amb una dotació pressupostària de 3.871.000 euros, “continuarà amb la mateixa tasca que porta avant amb els malalts mentals”.

A la formació opositora UPyD, per contra, tenen una visió prou diferent a la de la Diputació de València respecte a l’Hospital Psiquiàtric de Bétera. Així, el coordinador de UPyD a la Comunitat Valenciana, Romain Muzzati, va reclamar recentment que s’elabore un pla “per a millorar l’estat en què es troben les instal·lacions”, així com per a “millorar la seua gestió”.

Després de la publicació d’una informació en un mitjà de comunicació autonòmic, a finals de l’any passat, Muzzati va qualificar l’estat en què es troba l’Hospital Psiquiàtric de Bétera com “un traster de la Diputació de València, amb instal·lacions abandonades i desaprofitades”.

El centre beterense compta amb quasi 400.000 metres quadrats d’instal·lacions, amb un edifici que es divideix en 18 pavellons. Actualment són menys de 40 els pacients ingressats, que són atesos per 135 empleats (entre metges, infermers, cel·ladors i administratius), segons la propia web de la Diputació de València (www.dival.es).

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà