Bétera, municipi cardioprotegit

policia local betera

L’Ajuntament instal·la quatre nous desfibril·ladors

L’Ajuntament de Bétera ha instal·lat quatre nous desfibril·ladors en els edificis municipals de la Policia Local, Gestió Tributària, Base d’Obres i Casa Nebot, que se sumen als cinc ja situats en el poliesportiu, l’Ajuntament, la piscina coberta, la Llar dels Jubilats i un maletí mòbil en la Policia Local.

“Si alguna cosa ens ha ensenyat aquesta pandèmia és la importància de la salut, per això, reforcem les nostres dependències municipals amb nous dispositius per a estar previnguts i optar a salvar vides. Avancem en la cura dels nostres veïns i veïnes”, ha manifestat l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

L’objectiu és que el major nombre d’espais municipals amb gran trànsit de ciutadania compte amb aquests equips, dotant així de major seguretat i qualitat de vida als beteranos.

“Un elevat tant per cent de les morts són produïdes a conseqüència d’una fallada en la fibril·lació ventricular, per la qual cosa si no s’actua de manera immediata la mort és irreversible”, ha explicat el regidor de Sanitat, Carlos Abad, per a indicar que “en aquests casos, només la desfibril·lació pot salvar la vida de les persones”. Per aquest motiu, a l’àrea de Sanitat s’ha esforçat a augmentar el nombre d’equips en altres dependències públiques amb gran afluència de veïns i veïnes.

Un total de 50 treballadors, policies locals i voluntaris de Protecció Civil han realitzat un curs de suport vital bàsic amb accés a desfibril·lador avalat per l’Escola Valenciana d’Estudis de la Salut Pública (EVES) i en ell s’han abordat temes com les maniobres RCP i la simulació de casos pràctics amb maniquins mèdics.
D’aquesta manera, els participants en aquesta formació han adquirit destreses de reanimació cardiopulmonar i l’ús del desfibril·lador en pacients adults i pediàtrics.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà