Bétera reivindica infraestructures socials per als més 1.100 veïns amb diversitat funcional

Reunión Infraestructuras Sociales bétera

L’equip de govern manté la seua voluntat de cedir l’espai de Casa Nebot per a instal·lar una Residència

El Consistori de Bétera ha mantingut una reunió aquest matí amb el Director General d’Infraestructures de Drets Socials, Enric Juan, per a reivindicar una altra vegada la falta d’infraestructures socials en la localitat.

A aquesta trobada, que ha tingut lloc en la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, han acudit l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío i la regidora de Drets Socials, María Segura al costat d’alguns dels portaveus municipals, Eva Martínez (Ciudadanos), Gloria Campomanes (Mas Camarena-Torre en Conill), Manuel Pérez (PP), Joano Baudés (Compromís) i Enric Álvarez (Compromís).

Durant la reunió l’Equip de Govern (PP, Mas Camarena-Torre en Conill i Ciudadanos) a l’uníson ha manifestat les necessitats en el municipi i ha reivindicat la construcció d’un Centre de Dia de Diversitat Funcional. Tot això posant de manifest la seua voluntat de cedir a la Conselleria terrenys municipals per a la seua construcció. “Volem facilitar al màxim el treball a la Conselleria perquè Bétera compte amb bones infraestructures que permeten atendre la nostra ciutadania”.

Tot això, per a donar cabuda als més de 1.100 veïns i veïnes de Bétera amb diversitat funcional que, hui dia, manquen de serveis i infraestructures concordes a les seues necessitats. “No ens cansarem de reivindicar el que els veïns i veïnes de Bétera necessiten i mereixen. Comptem amb zero infraestructures socials en el municipi i reclamem igualtat de serveis i instal·lacions per a la nostra ciutadania”, ha manifestat l’Alcaldessa de Bétera.

A més l’Equip de govern ha qualificat d’injust el tracte que se li està donant a Bétera respecte d’altres municipis que ja disposen d’infraestructures socials i se’ls estan augmentant “demandem un repartiment equitatiu a la comarca Camp de Túria, els nostres ciutadans no haurien de desplaçar-se cada dia a poblacions veïnes per a ser atesos”.

Residència a casa Nebot

Al seu torn, l’Equip de Govern s’ha mostrat favorable, una vegada més, al fet que es done eixida a l’espai situat en l’edifici de Casa Nebot per a albergar una Residència de la Tercera Edat que done cabuda als veïns i veïnes del municipi, “disposem de multitud de residències en la nostra població però cap de titularitat pública, aquest espai seria molt ben acollit per nosaltres”.

Baix aquesta mateixa línia, la regidora de Drets Socials, que dia rere dia es troba amb la difícil situació dels veïns i veïnes, ha assenyalat “necessitem una solució real ja per a Bétera” ja que, tal com ha explicat, “fins al moment les gestions han sigut infructuoses en tots els sentits. Encara no aconseguim entendre per què es va paralitzar el projecte emprés en l’anterior legislatura per a la ubicació d’un Centre Integral de Majors (CIM) que únicament estava a falta del visat de la Conselleria”.

Un centre que, hui dia, donaria cabuda a la població sènior beterana en un espai totalment condicionat que acolliria serveis de perruqueria, podologia, fisioterapeuta així com espais multifuncionals que permetrien totes les activitats per a majors de 65 anys que es realitzen des de la regidoria de Drets Socials.

La trobada ha finalitzat amb una nova promesa de la Conselleria que a l’abril, mes en què disposaran de nous fons, s’avalue per part d’una nova comissió la situació de Bétera. Mentre que l’Equip de Govern ha lamentat dilatar una vegada més en el temps una situació que es fa insostenible “nostres més de 1.100 veïns i veïnes no poden continuar esperant a les seues cases. No cessarem en les nostres demandes, la nostra ciutadania amb diversitat funcional ens necessita i no els deixarem arrere”, han conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà