Creu Roja i Bétera treballen en la integració dels refugiats

Els dos organisme impartiran classes de castellà i diferents activitats que es duran a terme d’abril a juny

“Al costat dels qui més ens necessiten” ací és on l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, comenta que cal estar “ara i sempre”. “Són moments complicats per a molts ciutadans que han migrat dels seus països d’origen. A Bétera som un municipi d’acolliment que, per exemple, en l’actualitat, comptem amb algunes famílies d’acolliment d’Ucraïna i volem abrigallar-los i estar al seu costat”, ha explicat.

Per això, des de l’àrea de Drets Socials continuen treballant per aquelles persones migrants i refugiades que arriben a Bétera i, després de posar en marxa l’Oficina d’Ajuda Municipal a Ucraïna, s’han posat a la feina per a continuar oferint eines i recursos al costat de Creu Roja Bétera que, segons explica la regidora de Drets Socials, María Segura, “fan una gran labor social en el nostre municipi i sempre estan disposats a treballar colze a colze amb l’Ajuntament”.

En concret, aquesta vegada s’han preparat cursos de castellà per a facilitar la comunicació d’aquelles persones migrants i refugiats que en aquests moments estan arribant al municipi. “Busquem ajudar-los a adaptar-se a aquesta nova realitat. És fonamental que coneguen l’idioma i l’aprenguen per a poder comunicar-se”, ha explicat la regidora de Drets Socials.

Les classes s’impartiran de manera gratuïta en l’edifici de Casa Nebot, c/Estació 5, els dimarts i dijous de 10:00h a 12:00h del 12 d’abril al 31 de juliol. I a més aquestes classes aniran aparellades a activitats d’integració i coneixement sociocultural de l’entorn. “També volem donar-los a conéixer Bétera, la nostra història, la nostra cultura, les nostres tradicions i fer-los partícips”, ha assenyalat María Segura.

Aquestes classes se sumen a les iniciatives municipals i veïnals que s’estan duent a terme a Bétera i que demostren, una vegada més, la solidaritat d’aquest municipi de la comarca Camp de Túria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà