Les imatges del rècord Guinness

record alfabega
Galeria 16 Fotos
record alfabega
alfàbegues récord


Així s’ha viscut el mesurament dels alfàbegues

Demà, 15 d’agost, dia de la Festivitat de la Verge d’Agost, Bétera passejarà en el seu tradicional ‘Rodà’ una alfábega e 3,24 metres d’altura, la qual cosa suposa un nou rècord Guinness.

Així ha sigut comunicat aquest mateix matí per l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui ha acudit a l’Hort dels Alfàbegues al costat del regidor de Festes, Manuel Pérez, les Obreres i els Majorals i membres de la corporació local.
“Sens dubte, hem tornat en gran. No hi havia millor manera de tornar a celebrar les nostres benvolgudes festes que tenint una alfàbega amb aquesta altura que ha superat la marca que teníem de 2012 de 2,86 metres”, ha destacat Verdevío.

Manuel Pérez ha assenyalat que “estem davant un esdeveniment que ens retorna la il·lusió que havíem perdut, en una certa manera, aquests dos últims anys i que ens espenta a continuar treballant per aquesta festa única en el món que mereix ser catalogada com a Festa d’Interés Turístic Nacional”.

El mesurament oficial l’ha realitzada l’enginyer agrònom, Pablo Martínez, veí de Bétera qui ha pres mesures a la alfábega per a verificar aquest rècord que arriba després de dos anys d’aturada en la festa.

També ha sigut present Ramón Asensi, mestre alfabeguer encarregat del seu cultiu, “és un orgull que el treball d’aquests mesos s’haja convertit en nou rècord que posa a Bétera una altra vegada en el mapa gràcies a la seua icona per excel·lència”, ha indicat.

Unes mesures que a més de ser celebrades han suposat nombroses mostres d’agraïment cap a Ramón i el seu equip “aqueix amor per nostres alfàbegues i per la nostra festa que posa Ramón cada dia en el seu cultiu ens ha donat hui tan grata alegria”. Però també al seu predecessor, el veí Manolo “El morquero”.

A la mà experta de Ramón Asensi i del seu equip s’han afegit diversos factors més com la calor i la instal·lació per part de Javier Aguilella d’un nou dispositiu que ha permés controlar de manera remota, immediata i en temps real la temperatura, humitat i reg de l’hort.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà