Bétera es reafirma com Poble Coeter amb el seu Coetà del Gos

Bétera coet

24.000 coets han llançat entre femelletes, pisarretes i coetons en l’acte pirotècnic

“No hi ha dubte, som Poble Coeter”, amb aquesta afirmació als peus de la Coetà l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha volgut mostrar el seu sentiment per la pólvora i el seu orgull com Poble Coeter en una Coetà que ha fet vibrar a tots els allí presents.

A peu de carrer o des dels balcons ningú s’ha volgut perdre aquest espectacle de foc que han oferit els 19 Mayorales 2020+2 a tots els veïns i veïnes de Bétera però també a aquells amants de la pólvora vinguts de fora.

En total els Mayorales han llançat 24.000 coets entre femelletes, pisarretes i coetons en un acte pirotècnic que ha omplit el cel de la localitat de llum i ha encés, una vegada més, la flama de la devoció que aquest municipi del Camp de Túria té pel foc després de dos anys d’aturada a conseqüència de la Covid-19.

I és que no hi ha dubte d’aqueixa passió perquè, tal com ha assenyalat el regidor de Festes, Manuel Pérez, “és tal el fervor per la pólvora que a Bétera comptem amb 4 penyes coeteras: Vol LLiure, Amics de la Pólvora, Fogoners 1.5 i Fills de la Pólvora, que cada vegada sumen més adeptes i que ens fan gaudir amb cada coet”.

Una tradició que va de pares a fills i que es pot observar en la Coetà Infantil que es realitza cada any i en la qual els xiquets i xiquetes de Bétera tiren coets com els majors. “És un sentiment que portem molt dins i que forma part de l’ADN beterense”, ha indicat Elia Verdevío.

Uns actes que es realitzen sota l’atenta mirada dels efectius de la Policia Local, Protecció Civil i els Bombers que atenen sempre qualsevol urgència i que treballen per la seguretat dels veïns i veïnes. De fet, enguany s’ha posat en marxa un operatiu de vigilància des de l’aire gràcies a la nova Unitat de Vigilància Aèria de la Policia Local que permet tindre una imatge més àmplia dels actes per a actuar amb major rapidesa i efectivitat. “Comptem amb grans professionals que sempre estan vetlant pel benestar de la nostra ciutadania”, ha destacat el regidor de Festes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà