Bétera i Finnova signen un acord per a impulsar la formació de joves

Es realitzaran pràctiques en sectors i departaments com a Gestió de Projectes Europeus, Comunicació, Finances, Legal i Màrqueting

En el seu ferm interés pel desenvolupament juvenil de Bétera, l’Ajuntament de la localitat valenciana i la Fundació Finnova han signat un acord de col·laboració per a la posada en marxa de pràctiques formatives remunerades per a joves del municipi en la seu de Finnova a Brussel·les.

Els joves, Pedro Saiz, que ja s’ha incorporat a l’equip de Finnova a Brussel·les, i Diana Zaragozà, que ho farà en els pròxims dies, podran formar-se professionalment en finançament europeu durant 6 mesos i treballar al mateix temps des de la capital belga per a la consecució dels objectius de Bétera.

“El nostre objectiu no és un altre que oferir oportunitats a la gent jove de Bétera. Promovent la formació i les experiències laborals a nivell local i europeu”, ha explicat l’Alcaldessa, Elia Verdevío. A més mitjançant aquest acord, el Consistori també busca fomentar el talent local, acostar a la joventut els valors de la Unió Europea i potenciar la seua formació educativa i laboral.

Aquesta experiència a Brussel·les permetrà als joves de Bétera, que en paraules de la regidora d’Ocupació, Mónica Martín, “són el futur del municipi”, experimentar diferents opcions formatives i professionals que els proporcionen una visió més oberta i àmplia del món laboral.

D’aquesta manera, realitzaran pràctiques en diversos sectors i departaments com a Gestió de Projectes Europeus, Comunicació, Finances, Legal i Màrqueting. “Un ampli ventall d’opcions per a desenvolupar-se professionalment ara i en un futur”, ha continuat Mónica Martín, qui també ha convidat, una vegada més, a la joventut beterense a participar en aquests programes.

Assumptes europeus

Bétera treballa colze a colze amb la Fundació Finnova en la consecució de fons europeus per a abordar els reptes als quals s’enfronta promovent, entre altres, la participació ciutadana i la formació i ocupabilitat de la joventut.

En conseqüència, Bétera continua mostrant un gran interés en matèria de projectes europeus i tot el relacionat amb la Unió Europea, un interés que va molt més allà de col·laboracions en projectes europeus, obrint nous acords de col·laboració com aquest.

Sense anar més lluny, el Consistori ja ha posat en marxa en la localitat el programa “Oportunitats-UE” finançat pel programa Erasmus+ que ha involucrat a la joventut de Bétera en la cerca i difusió d’oportunitats formatives i laborals dins de la Unió Europea.

Al mateix temps l’Ajuntament es troba ara immers a liderar el projecte “Work-On” finançat pel programa Ciutadania, Igualtat, Dret i Valors (CERV) que fomenta, igualment, l’ocupabilitat juvenil connectant a joves, empresaris i associacions d’Espanya, Portugal i Bèlgica. Un projecte que reforça el concepte de ciutadania europea a través de l’intercanvi cultural entre els països participants.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà