La nova oficina de mediació de Bétera obri les seues portes

oficina de mediación Bétera

Està oberta al públic tots els dimecres

L’Ajuntament de Bétera disposa d’un nou i gratuït servei de Mediació -Mediaprop- per a tots els veïns municipi, subvencionat per la Conselleria de Justícia.

“La Mediació és un procés alternatiu de resolució de conflictes que facilita que les persones puguen resoldre les seues discrepàncies, de manera pacífica i satisfactòria, a través del diàleg i la comunicació amb l’ajuda d’un Mediador”, ha explicat la regidora de Serveis Jurídics, Mónica Martín.

Mentre que l’alcaldessa Elia Verdevío ha destacat que “aquest nou servei facilitarà que les nostres veïnes i veïns puguen resoldre els seus conflictes de manera pacífica, sense necessitat d’acudir a la via judicial”.

L’oficina Mediaprop de Bétera, sorgeix després de la signatura d’un conveni amb el Centre de Mediació del Col·legi d’Advocats de València i suposa la posada en marxa d’un servei prestat per mediadors, experts professionals en les diferents matèries, que atendran la ciutadania en la resolució dels seus conflictes.

En paraules de Mónica Martín “la Mediació és un procés ràpid, que permet trobar una solució als problemes en un curt espai de temps, sent també un procés confidencial i voluntari, que es converteix en la millor solució quan existeix un conflicte entre dos o més persones o entitats, aportant solucions en benefici de totes dues parts”.

En benefici d’oferir a la ciutadania noves alternatives en la resolució de situacions conflictives, tant familiars com veïnals o de qualsevol altre àmbit, el Consistori ha posat en marxa aquest servei que no suposarà cap cost per als beneficiaris.

L’oficina està oberta tots els dimecres en horari de 17 a 19:30 hores i els divendres de 10 a 13:30 hores en les dependències de l’edifici d’Urbanisme en el carrer Les Masses, 26 i es pot utilitzar de manera gratuïta sol·licitant cita prèvia a través del mail mediaprop@betera.es.

Des de la regidoria de Serveis Jurídics s’ha posat en marxa, per al dia 21 de setembre a les 18 hores en el Saló de Plens, una xarrada informativa que donarà a conéixer el servei entre la població, així com també entre els treballadors del Consistori.

Quins àmbits acull el servei?

La mediació és aplicable a tots els àmbits de la societat; es pot utilitzar per a resoldre conflictes de tipus familiar, veïnal, contractual, escolar, laboral, mercantil…

Dins de la mediació familiar es poden resoldre problemes referents a separacions, divorcis, ruptura de parella, règim de visites, problemes amb el compliment de les pensions d’aliments, discrepàncies en la cura i educació dels fills, modificació de mesures establides en sentència, liquidació de guanys o herències.

Així com també, en problemes de convivència entre pares i fills, entre germans, discrepàncies vinculades a cura dels iaios o pares majors, dificultats dels iaios per a veure als seus nets…I en general, en tot conflicte o discrepància que sorgisca dins de l’àmbit de les relacions familiars.

Des de la pròpia Oficina s’ha ressenyat que “en els conflictes veïnals i comunitaris també és molt útil la mediació per a resoldre discussions entre veïns per qüestions de convivència, de sorolls, olors, aigües, molèsties produïdes per animals domèstics, discrepàncies en l’ús i cura dels espais comuns de les finques, reparacions de les finques en règim de propietat horitzontal, col·locació d’ascensors, problemes de bogues, arbres o branques en finca aliena, etc.”

En l’àmbit de la mediació civil es poden resoldre els conflictes derivats dels incompliments de contracte, o diferències en la interpretació d’aquests, compravendes, lloguers o reclamacions de quantitat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà