Investigat per apropiar-se de 30.000 euros d’una empresa de Bétera amb una estafa digital

guardia civil

Va accedir als correus del proveïdor i del client

La Guàrdia Civil de València, en la marque de l’operació ‘BUTCHAKA’, ha investigat a una persona que, per mitjà del mètode “Man in the Middle”, es va apropiar de més de 30.000 euros d’una empresa de Bétera.

L’operació va començar quan la Guàrdia Civil va recepcionar una denúncia d’una companyia de Bétera que afirmava haver sigut estafada amb una pèrdua de més de 30.000 euros.

L’autor va utilitzar una tàctica anomenada “Man in the Middle”. A través d’una sèrie d’atacs informàtics, l’autor va aconseguir tindre accés als correus electrònics tant del proveïdor com del client. Quan l’empresa anava a realitzar un pagament, l’autor responia amb un correu manipulat amb un nou número de compte bancària. En la modalitat “Man in theMiddle” l’autor enfoca la seua atenció, principalment, a interceptar els correus electrònics, de totes dues víctimes, sense que cap d’elles siga conscient del que succeeix.

Una vegada que l’autor va rebre els diners en el número de compte bancària fraudulent, la seua intenció era dividir l’efectiu en unes altres quantes, alguna cosa que no li va anar possible per la intervenció de la Guàrdia Civil de València.

Els agents, van aconseguir bloquejar el compte bancari que l’autor utilitzava per a executar el delicte i recuperar els diners. Aquest efectiu ha quedat a disposició judicial a espera de retornar a l’empresa.

Finalment, la Guàrdia Civil de València i, gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Civil de Barcelona, va localitzar al presumpte autor dels fets en la localitat de Terrassa, Barcelona.

El presumpte autor, un home de 21 anys i de nacionalitat espanyola, ha sigut investigat per un delicte d’estafa i un altre d’accés no autoritzat a programes informàtics.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Lliria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà