Riba-roja ofereix quatre edificis per a una Escola d’Idiomes

pleno ribarroja

El ple insta a la Conselleria d’Educació a la implantació d’un centre, secció o aulari

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat una proposta en la qual insta a la Generalitat la implantació d’una extensió, secció, aulari o centre de l’Escola Oficial d’Idiomes a curt termini davant la “ingent demanda”.

La sol·licitud del ple municipal inclou fins a quatre edificis de titularitat pública com a futures instal·lacions per a albergar aquesta oferta educativa.

L’informe tècnic especifica fins a un total de quatre emplaçaments de Riba-roja de Túria on es podria situar la futura extensió de la *Escola d’*Idiomes amb l’edifici La Botaia en horari de matins, la Casa de Cultura en horari, també, de matins, el Centre Social en horari de matí i vesprada i, finalment, els centres educatius públics existents en la localitat, en horari de vesprades per a no entorpir o solapar el funcionament habitual d’aquests.

La proposta municipal subratlla la necessitat d’implantar aquest servei en la localitat amb l’objectiu de completar la formació de la població i afavorir, d’aquesta manera, l’accés al món laboral, amb la implantació d’una escola en la qual s’oferisca anglés, alemany, espanyol per a estrangers i valencià, entre altres. Es recorda, a més, que es tracta d’un municipi “amb una àmplia i variada activitat educativa i cultural, amb una població superior als 24.000 habitants i una gran oferta de serveis educatius, amb una alta demanda de formació en idiomes, que, actualment, es veu obligada a desplaçar-se a altres municipis com Bétera, la Pobla de Vallbona o Llíria, amb l’inconvenient que no hi ha transport públic que s’aproxime a aquests municipis”.

El text aprovat incideix en la necessitat de potenciar l’aprenentatge d’idiomes de cara a millorar les opcions de les persones de trobar una ocupació en el mercat laboral “un element imprescindible en la generació d’ocupabilitats i una garantia d’ocupació, per la qual cosa les escoles oficials d’idiomes no deixen de ser centres de formació vinculades amb el món laboral amb vessant econòmic-social innegable en la mesura en què generen ocupabilitat”, segons s’assegura en la proposta.

L’absència d’una escola d’idiomes a Riba-roja ha obligat l’ajuntament a oferir cursos d’anglés als joves en el Centre Juvenil i a l’Escola Permanent d’Idiomes. A més, la localitat compta amb diverses urbanitzacions i diversos nuclis de població disseminats i set polígons que amb més de 1.340 empreses i signatures mercantils dedicades en la seua gran majoria al sector logístic.

El ple reclama a la conselleria d’Educació l’inici del procediment especial per a la implantació d’una Escola Oficial d’Idiomes que, finalment, puga culminar mitjançant un decret o una resolució amb la creació o implantació de la citada oferta educativa. A més, serà la conselleria la que determinarà la possibilitat d’implantar una secció, una extensió o un centre d’idiomes en la localitat.

L’alcalde Robert Raga ha afirmat que aquesta sol·licitud del ple “és molt important per al nostre municipi davant l’augment que ha experimentat en els últims anys la necessitat d’aprendre idiomes per a augmentar les qualitats dels treballadors a l’hora de trobar una ocupació en el mercat laboral i més tenint en compte que les empreses dels polígons tenen cada vegada un major contacte amb països de la Unió Europea i de la resta del món”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà