Bétera celebra el primer esdeveniment del projecte GASTRO4EU

Una delegació italiana gaudirà a d’aquesta iniciativa

Hui ha començat a Bétera la primera jornada del projecte Gastronomy for European Citizenship (GASTRO4EU) que ha reunit a més d’una vintena de participants vinguts de Vimercate a Itàlia per a produir un intercanvi de coneixements i experiències culturals en el camp gastronòmic.

Un projecte amb un pressupost de 28.545 euros cofinançat amb Fons Europeus té com a objectiu la creació de vincles europeus i la transferència de coneixements entre municipis europeus amb la gastronomia com a eix i va permetre donar a conéixer Bétera i la seua gastronomia més enllà de les seues fronteres.

La delegació de Vimercate gaudirà durant aquests dies de les Falles de Bétera. On les cinc comissions i la Junta Local Fallera s’han bolcat a participar en aquesta experiència gastronòmica per a més donar a conéixer des de dins la Setmana Fallera amb la seua història, tradició i costums.

Recepció

A primera hora del matí l’alcaldessa Elia Verdevío ha rebut a la delegació de Vimercate encapçalada pel president del Consiglio, Davide Nicolussi, Vicesindaco del Comune di Vimercate, Mariasole Mascia i al Public Officer in charge of EU projects in the Municipality, Gianluca Pinnelli.

Verdevío ha mostrar l’alegria “per tindre-vos aquests dies a Bétera, coincidint amb les nostres Falles, per a gaudir de la nostragastronomia, dels nostres productes típics, de la nostra gent, la nostra cultura i les nostres tradicions, que van lligades a nostres costums culinàries”.

L’alcaldessa ha fet lliurament d’un llibre de patrimoni i d’un Alfabeguer, un detall ceràmic perquè tinguen un trocet de Bétera en Vimercate i ha convidat a les autoritats a signar en el Llibre d’Honor del Consistori.

Una visita marcada per les Falles

Per a aquests dies, 15, 16 i 17 de març, el Consistori ha preparat un programa d’activitats on també estan molt presents les Festes de Sant Josep.

Hui tots gaudiran d’una visita a València per a participar en una mascletà i seguiran amb una conferència sobre agricultura ecològica en el Castell gràcies a l’empresa local Naranjas del Carmen que es dedica a l’exportació de taronges i productes de quilòmetre zero cultivats en terres beteranes.

La delegació de Vimercate coneixerà al costat de les Falleres Majors de Bétera, Claudia Alemany i María Càceres, com es planten els monuments fallers i viuran des de dins l’ambient d’un casal al costat de la Falla Gran Via del Sud.

Segona jornada

Demà dijous 16, els veïns de Vimercate participaran en un Showcooking organitzat per la Falla Gran Via de l’Est on aprendran a cuinar una paella. Primer començaran coneixent quins són els seus ingredients i l’origen dels mateixos per a després entrar en matèria amb la recepta d’aquest plat tan valencià que degustaran en finalitzar.

A la vesprada, la delegació italiana s’incorporarà als actes fallers i participaran com a espectadors en l’Ofrena al Xiquet de Bétera i en el lliurament de premis.

El divendres dia 17, visitaran l’empresa Naranjas del Carmen per a veure in situ el treball i la labor que realitzen dins del sector citrícola de Bétera així com degustant els seus productes de ‘km 0’ com el pesto d’alfàbega, la mel, la taronja de Bétera o la melmelada de taronja. Uns productes que s’elaboren de manera ecològica i artesanal i que són distribuïts a tota Europa. .

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Bétera vol posar en valor la seua agricultura, els seus productes i receptes típiques que es realitzen amb ells. Mostrant que la cultura, les festes i les tradicions estan innegablement unides a la gastronomia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà