L’Albereda de Bétera vibra amb l’última etapa de la Volta

McNulty aconsegueix el mallot dels 75 anys de la prova ciclista

Bétera ha vibrat amb la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana en una jornada ciclista que ha omplit l’Albereda d’amants de la bici en una gran festa del ciclisme que, per tercer any consecutiu, acull Bétera.

El municipi de Camp de Túria ha sigut l’epicentre del ciclisme amb l’eixida de la sisena VCV Fémines Gran Premi Tuawa i la cinquena i última etapa de la Volta.

L’estatunidenc Brandon McNulty (UAD) ha conquistat el mallot groc dels 75 anys de la Volta en mantindre els catorze segons que tenia d’avantatge sobre el segon, mentre que el seu compatriota William Barta (*MOV) va sorprendre l’escamot i va sorprendre amb la victòria coronant una fugida eterna de més de 70 quilòmetres.

Amb un temps de 2 hores, 8 minuts i 18 segons, el de Movistar va rebutjar als seus rivals, va resistir a l’esforç de l’escamot en els últims quilòmetres i va ser l’últim ciclista a alçar els braços d’aquesta Volta que va tindre el desafortunat incident de la mort d’un dels auxiliars d’Illes Balears Arabay Cycling.

Abans de començar, els corredors han guardat un minut de silenci per la seua defunció, en una etapa que va cobrir un recorregut de 93 quilòmetres entre Bétera i València i que va comptar amb dos ports, l’Oronet, de tercera categoria, i La Frontera, de primera categoria.

El director de la Volta a la Comunitat Valenciana-GP Banc Sabadell, Ángel Casero, va assegurar aquest diumenge que està satisfet pel podi de la Volta, “molt bo per als corredors que ara mateix estan competint”, i va incidir en què intentarà que en 2025 la prova compte amb sis etapes i no cinc.

Així mateix, va destapar alguns detalls de la prova de l’any que ve, que, més enllà d’intentar que siguen sis etapes, comptarà amb una contrarellotge, si bé encara no sap si serà *cronoescalada o per equips, i eixirà a Alacant per a tindre una etapa regna a Castelló.

Aposta per l’esport femení

La CVC Fémines ha comptat amb la presència de grans equips com CERATIZIT, ROLAND CYCLING TEAM, MOVISTAR TEAM i HUMAN POWERED HEALTH encapçalats per corredores d’elit com Floortje Mackaij, vencedora de la VCV 2023.

El tall de la cinta ha estat a càrrec de l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, del president de la Diputació de València, Vicent Mompó, i del director de la Volta, Ángel Casero.

La francesa Cédrine Kerbaol (WNT), escapolida amb un grup d’altres dues ciclistes des del pic de La Frontera a quasi cinquanta quilòmetres de la meta, va insistir en el somni de l’escapada, va evitar les caigudes a deu quilòmetres del final i va rodar en solitari a contrarellotge durant els últims metres per a emportar-se la VCV Dones-GP Tuawa.

Amb un temps de 2 hores, 24 minuts i 16 segons, Kerbaol es va imposar en una prova que va comptar amb 93 quilòmetres i en el qual el pic de La Frontera va seleccionar la carrera, deixant una fugida de tres, amb Kerbaol, Julie Bego (OF) i Caroline Andersson (LJA), que l’escamot mai va arribar a neutralitzar per complet, malgrat tindre a penes quinze segons de diferència.